sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Terveisiä Turun kirjamessuilta!


Turun 23. kansainväliset kirjamessut ovat ohi. Vilkas ja samalla hauskan kodikas tapahtuma veti mukavasti väkeä, messujen tiedotteen mukaan kaikkiaan 23 700 kappaletta. Joukossa heiluin minäkin, ja tällä kertaa peräti kahtena päivänä. Perjantaina vietin messuilla iltapäivän, lauantaina aamupäivän. Molempien päivien tunnelmista raportoin myös toisaalle eli Lukulamppu-sivustolle ja paikallislehteemme. Näistä raporteista jäi kuitenkin vielä ylitse tunnelmia jaettavaksi tänne omaan blogiinkin. Olkaapa hyvät!

Suomen nuorisokirjailijoiden osastolla Tuula Kallioniemi nauratti kakkajutulla.


Jörn Donner kertoi kirjastaan Poika ja isä, jonka alaotsikkona on Erään rikoksen tarina. Donner tunnusti olevansa kateellinen ruotsalaisten dekkarikirjailjoiden menestyksestä. Heidän teoksissaan on aina runsaasti ruumiita, joten vastapainoksi Donnerin teoksessa ei ole ainuttakaan. Luonnollisesti nämä kommentit esitettiin vinosti hymyillen.


Messujen avauspuheen piti Sofi Oksanen, mutta auditoriota ei päässyt tungoksen takia edes lähelle. TV-kameran kuvatessa haastattelua valetoimittajakin onnistui näpsäisemään kuvan tähdestä.


Tämän houkutuksen onnistuin tällä kertaa välttämään, mutta antikvariaattiosastolla seireenien kutsu oli jo liikaa. Tässä messutuomiseni:

Täydennystä dekkarihyllyyn!


Kaisu-Maria Toiskallio haastatteli Aino Havukaista ja Sami Toivosta Tatu ja Patu -kirjoista. Uusin, Tatu ja Patu, syömään! vaikuttaa sekin tosi kivalta. Harmi, että omat lapset eivät enää ole kohderyhmää. Itselle lastenkirjoja ei vain tule hankittua. 

Tatu tai Patu...

                            

Lauantaina väkeä alkoi olla liikkeellä jo runsaasti. Todellisia ryntäyksiä oli muun muassa tämän tähtikirjailijan esiintyessä:

Katherine Pancol.
Mauri Kunnas nauratti sankkoja kuulijajoukkoja.
Messuilla haluaisi aina olla pidempään, mieluiten aamusta iltaan koko tapahtuman ajan. Totuus on, että millään ei jaksa kuitenkaan kaikkea. Lisäksi pitäisi pystyä kloonautumaan ainakin neljäksi itsekseen voidakseen olla eri puolilla samaan aikaan tapahtuvia mielenkiintoisia juttuja seuraamassa. Ostoksiakin pitäisi ehtiä tekemään! Onneksi messut ovat taas vuoden päästä uudelleen. Niitä odotellessa pitääkin ryntäillä Helsingin messuilla...

8 kommenttia:

 1. Oli kiva törmäillä perjantaina! :)

  Messut olivat kivat, ja itseäni harmitti, kun en ehtinyt paikalle kuin perjantaina. Vaikka kyllä sekin hyvin mehut imi, että ensi vuonna sitten taas. Minä onnistuin välttämään kaikki messujen houkutukset, sillä odottelen jo vähän ensi viikon Hullujen päivien kirjatarjouksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli tosiaan törmätä! Taikasanat 'oma blogi' saivat pään kääntymään :D Nyt ei ollut mitään varsinaista bloggariohjelmaa kai tarjolla? En tosin olisi enää sellaiseen ehtinytkään. Lisäksesi törmäsin vain Lumiomenan Katjaan, enkä ehtinyt edes hänen ja Amman kirjan esittelyyn :/

   Poista
 2. Kirsi, jäikö sinulle yhtään mieleen, mitä noissa Keltaisen houkutuksissa oli tarjolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Irvingiltä oli useita. Ongelma olikin oikeastaan, että omistan tai ainakin luulin omistavani tarjotuista jo useita.

   Poista
 3. Voi miten sydäntä kouraisee nähdä tuo Keltaisen kirjaston tarjous! :(
  No, ei voi mitään. Messut kuulostavat onnistuneilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin vastustamaan hienosti tätä houkutusta, koska tarjolla oli aika peruskirjoja, joista suurimman osan jo olen lukenut tai ostanut. Mutta ainahan nu kouraisevat :D

   Messut tosiaan olivat onnistuneet. llmapiiri vaikutti innostuneelta.

   Poista
 4. Kiitos Kirsi kivasta jutusta myös Salon Seudun Sanomissa!
  Eeva H

  VastaaPoista