maanantai 28. marraskuuta 2011

Synttärikirjat jakoon

Blogini täytti ensimmäisen vuotensa sunnuntaina 20.11.2011. Synttärijuhlakirjoitukseni sai aikaan onnittelujen vyöryn, josta olen vieläkin kovin otettu. Kiitos! Siellä on mukava käydä lukemassa kehujanne ja onnentoivotuksianne.

Synttärien kunniaksi päätin laittaa hyvän kiertämään eli tarjosin lukijoille lahjaksi kirjoja. Päätin menetelmäksi, että parhaiten perusteltu kirjatarve palkitaan. Huh! Enpä arvannut, että olisi näin hankalaa. Enää ei käy kateeksi Finlandia-diktaattoria J. Päädyin seuraavaan tuomioon:

Katariina Souri: Pillerinpyörittäjä -> Villasukka kirjahyllyssä
Helmi Kekkonen: Valinta -> Helmi-Maaria Pisara
Pia Juul: Hallandin murha  -> Suketus
Lisa See: Pionin rakkaus -> Lumikukka
Jane Austen: Viisasteleva sydän -> Sanna

Koska Morrellakin oli niin hyvä perustelu äänikirjan tarpeelle, kaivoin esille Jane Austenilta toisen äänikirjan, josta myös voin luopua. Morrelle siis lähtee Neito vanhassa linnassa (8 cd:tä). Karoliinan kanssa sovimme, että lähetän hänelle omistamani toisen Valinnan, kunhan se palautuu aikanaan lainasta.

Seuraavat kirjaparat eivät kiinnostaneet ketään:

Thomas Hylland Eriksen: Hetken tyrannia (Johnny Kniga, ilm. suomeksi 2003, 240 s., nid., arvostelukpl-leima)
Joseph Conrad: Anarkistit (Otava, ilm. alk. suomeksi 1961, tämä versio 2004, 375 s., sid.)
Pekka Manninen: Peili (WSOY, ilm. 2010, 141 s. sid.)

Mitä tästä voisi päätellä? Kirjablogien lukijat ovat jo korviaan myöten kirjapinojen hautaamia? Vai ovatko lukijat liian ujoja? Jos jokin kolo vielä löytyy, lähetän ensin varaaville yli jääneet kirjat.

Valitut, laittakaahan sähköpostitse tulemaan osoitteenne, niin pistän pian paketit postiin. Minun sähköpostiosoitteeni on kirsi.hietanen(at)kisko.salonseutu.fi.

10 kommenttia:

 1. Googlailin vähän näitä "hylkiökirjoja" ja voisin kyllä tarjota kodin tuolle Pekka Mannisen Peilille, se kun sijoittuu tuttuihin maisemiin. :)

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka kivaa <3 Kiitos!! Neito vanhassa linnassa kiinnostaa erittäin paljon, koska ymmärtääkseni se on hyvin hienovarainen parodia goottilaisromanttisista kauhukirjoista :)

  VastaaPoista
 3. Jos Joseph Conradin Anarkistit ei kelpaa muille, minä voisin ottaa sen.

  VastaaPoista
 4. Maija ja Margit, laittakaahan osoitetietoja mulle spostiin!

  VastaaPoista
 5. Ihana yllätys, kiitos kovasti! :) Laitoin äsken sinulle yhteystietoni tulemaan sähköpostilla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä. :) Ja tosiaan, uskon että moni kirjabloggaaja (jotka näihin arvontoihin ja vastaaviin lähinnä osallistuvat) alkavat olla jo aikamoisessa kirjaähkyssä. Myös minun poistoperjantaihini osallistuu nykyisin noin puolet siitä, mitä vielä blogin alkuaikoina keväällä. Toisaalta arvon nykyisin varmaankin vähemmän kiinnostavia kirjoja, kun ylimääräiset uutuudet tuli pantua silloin tuoreeltaan jakoon.

  Ihan hyvä, jos lukijat eivät yritä haalia tavaraa, jota eivät tarvitse vain siksi, kun saisi ilmaiseksi. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos oikein paljon! Kiva päästä tutustumaan Sourin kirjaan, tosin joutunee jonkin aikaa odottamaan lukuvuoroaan, mutta kyllä sen aika vielä tulee :) Laitoinkin jo sähköpostia tulemaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos minultakin tuhansittain! Ihanaa päästä lukemaan kaunista kaunista kirjaa <3 Voin kuvitella, että valinta on ollut vaikeaa. Valinnat ovat aina vaikeita. Mutta valintojen jälkeen on helpottunut olo, eikö :)

  VastaaPoista