perjantai 11. marraskuuta 2011

Salla laatii Blogistanian Finlandia -listan

Eilen siis julkaistiin kuuden kirjan virallinen Finlandia-ehdokaslista, joka ei kirjablogisteja kauheasti innostanut. Ilmiö ei ole uusi tai yllättävä. Suuri lukeva yleisö tuntuu vuodesta toiseen reagoivan samoin. Sallan lukupäiväkirjassa laadittiin jo viime talvena Blogistanian Finlandia -lista, jonka ideana oli seuloa vuoden uutuuskirjoista kirjablogeissa eniten huomiota ja lukijoiden suosiota saavuttaneet kuusi teosta. Tänä vuonna Salla on luvannut uusia urakkansa, johon kaikkia kirjablogien kirjoittajia kutsutaan mukaan. Alla ohjeet:

Blogistanian Finlandia 2011

Vuonna 2010 keräsin leikkimielisen Blogistanian Finlandia -listan kirjoista, joita blogeissa oli luettu ja hyväksi havaittu. Idea sai innostunutta palautetta, joten tänä vuonna kannattaa lyödä viisaat päät yhteen ja kerätä lista kollektiivisesti.

Blogistanian Finlandian tarkoituksena on nostaa esiin kirjoja, joita bloggaavat lukuharrastajat ovat hyviksi havainneet ja joiden lukemista he suosittelevat.

Julkaisuvapaa tiedote:

Osallistu Blogistanian Finlandian valintaan!

Toimi näin:

1. Ajasta blogiisi oman listasi julkaisu maanantaille 2.1.2012 klo 10.00. (Jos blogialustasi ei tue ajastamista, julkaise lista käsin tuohon aikaan.)

2. Nimeä listallasi 3-6 vuonna 2011 ilmestynyttä kotimaista kaunokirjallista teosta, jotka sinun mielestäsi ovat lukemisen arvoisia. Ainoa kriteeri on, että listalla esiintyvistä kirjoista on löydyttävä vähintään yksi blogiarvio. Linkitä listan kirjoihin yksi tai useampi blogiarvio. Listalle saa nimetä myös runokokoelmia, novellikokoelmia ja sarjakuvia, toisin kuin virallisessa Finlandia-kilpailussa. Voit käyttää listasi lähtökohtana vuoden 2011 Finlandia-listaa, mutta ei ole pakko.

Huom! Listan kirjoja ei tarvitse rajata niihin, joita on itse lukenut. Voit kerätä tietoa muiden blogiarvioista. Punnitse kanssabloggaajiesi mielipiteitä ja käytä niitä hyväksesi listan teossa.

3. Palaa Sallan lukupäiväkirjan ketjuun 2.1.2012 ja ilmoita kommenttikentässä linkki, josta listasi löytyy.

Kaikkien mukana olleiden listat kerätään yhteen ja kuusi eniten mainintoja saanutta kirjaa nostetaan Blogistanian Finlandia -listalle, joka julkaistaan 2.1.2012 klo 20.

3 kommenttia:

 1. Osallistun!

  Tämä on täydellinen ehdotus! Toivoisin vain, että saisi laittaa lastenkirjaehdokkaan samaan.

  VastaaPoista
 2. Leena, ehdotapa Sallalle! Tuskin on mitään estettä.

  VastaaPoista
 3. Oh, tähän lähden mukaan, kun vain ehätän laatia listan. Onneksi on nyt reagointiaikaa ;)Minäkin toivoisin, että listalla olisi myös lasten- ja nuortenkirjallisuus tai sitten niistä ihan oma sarjansa... täytyypä käydä Sallan luona ehdottelemassa.

  Ja Kirsi, sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista