torstai 5. syyskuuta 2013

Tule mukaan lukutaitokampanjaan!Kirjainten virrassa -blogin Hanna on ideoinut huomenna perjantaina 6.9. alkavan hyväntekeväisyyskampanjan, jossa kerätään varoja Suomen Pakolaisavulle lukutaitokoulutuksen järjestämiseksi pakolaisille ja paluumuuttajille eri puolilla maailmaa. Idea on kaikin tavoin aivan loistava! Meille suomalaisille lukutaito on itsestäänselvyys, sillä Suomessahan aikuisväestön lukutaitoprosentti lähentelee täyttä sataa. Näin ei kuitenkaan ole kaikkialla, vaan lähes 800 miljoonaa aikuista on tälläkin hetkelle lukutaidoton, kun tarkastellaan koko maailman väestöä. Nämä ihmiset ovat hankaluuksissa jo arkistenkin askareitten äärellä: miten ymmärtää opasteita, käyttöohjeita, reseptejä jne., kun ei osaa lukea?

Moni aikuinen minun laillani muistaa, kuinka mahtavalta tuntui, kun huomasi osaavansa lukea. Yhtäkkiä maailma avautui ympärillä aivan toisella tavalla. Tämän kokemuksen soisin mieluusti aivan kaikille. Hanna ideoinnin myötä voin olla osaltani mukana, kun lukutaitoa maailmalla edistetään. Monet kirjabloggaajat aikovat osallistua lukutaitokampanjaan ja lukea teemaviikon 6.9. – 13.9. mahdollisimman paljon ja maksaa sitten Jelpi-tilille lupaamansa summan. Minä en todennäköisesti ehdi kovin paljoa viikon aikana lukea, mutta osallistun keräykseen summalla, jolla saisin kirjakaupasta noin kaksi uutuusromaania. Haastan mukaan kaikki blogiani seuraavat ja satunnaisestikin tänne eksyneet!

Tässä Hannan blogista kopsaamani osallistumisohjeet lyhyesti:


  • Kirjabloggaajat lukevat viikon ajan kirjoja ja haastavat lukijat mukaan sponsoreiksi
  • Jokaisesta kirjasta maksetaan euro, (vähimmäislahjoitus on kuitenkin sivulla 5 euroa, kurkkaa keräyssivun alalaidasta kohtaa Jelpin lahjoitukset ja kulut)
  • Keräyssivua (https://jelpi.fi/kerayssivut/kirjabloggaajat-lukevat-lukutaitoa) ja kirjablogijuttuja saa vapaasti jakaa sosiaalisessa mediassa. Se on jopa suotavaa asian edistämiseksi.
  • Osallistuminen ei edellytä kirjablogien lukemista tai edes niitä tykkäämistä. Riittää, että haluaa osallistua tärkeään hyväntekeväisyystyöhön.
Suomen Pakolaisavun sivuilla voi ilmoittaa vaikka koululuokkansa mukaan auttamaan lukumaratonin merkeissä!

P.S. Tilille on jo nyt torstaina 5.9. kertynyt lahjoituksia 175 275 euron verran! Tavoite 500 euroa tullaan ainakin tuplaamaan, eikö vain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti