keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kirsin Globalia-ehdokkaat

Olin aiemmin lukenut Pettersonilta kirjan Hevosvarkaat, josta pidin kovasti. En pettynyt tähänkään, vaikka kirjat ovat kovin erilaiset. Ehkä hyvä niin.

Minulle SE Hustvedt on Kaikki mitä rakastin, mutta pidin tästäkin. Mukana ovat kaikki Hustvedtin tuntomerkit: älyllisyys, huumori, taideviittaukset, loistava kerronta, naisnäkökulma.
Kirja, jota odotin, ahmin ja nautin. Hiukkasen petyinkin, mutta vain liiallisten ennakkopaineitten takia. Lukuromaani parhaimmillaan.

Proulx on ollut suosikkejani jo pitkään, eikä ole vielä tarvinnut koskaan pettyä. Ei nytkään. Loistava novellikokoelma, jossa purevaa viimaa mutta myös lämpöä.
Novellikokoelma. Adichien romaani Puolikas keltaista aurinkoa on viime vuosien vaikuttavimpia lukukokemuksiani, eikä tämäkään kirja ollut pettymys.6. David Grossman: Sinne missä maa päättyy

Lukukokemus on kuin maratonjuoksu. Maalissa on todella maitohapoilla mutta onnellinen suorituksesta. Vaikuttava, pysäyttävä kirja sodasta rauhan ja ihmisyyden puolesta.

8 kommenttia:

 1. Mä en oo lukenu näistä yhtään!! :O

  VastaaPoista
 2. Adichiesta ilahduin. Grossmannia en ole ehtinyt vielä lukea loppuun. Vieras kartanossa löytyy monien listoilta. Jännää!!

  VastaaPoista
 3. 2 ja 3 luettu, ja moni muu ehdokkaistasi kiinnostaa kyllä kovasti!

  VastaaPoista
 4. Vieras kartanossa on sinunkin listallasi..tai siis monen. Joten se kiehtoo kyllä. Husvstedin Kaikki mitä rakastin oli mielestäni melko puhuttelematon. Mutta haluan silti tutustua hänen muihin teoksiinsa, ehkä sen takia, että häntä hehkutetaan niin kovin..

  VastaaPoista
 5. Kirottu ajan katoava virta on erinomainen valinta. Kirja yllätti minutkin kuin nurkan takaa.

  VastaaPoista
 6. Sinun listasi vaikuttaa tutuimmalta tähän mennessä luetuista, vaikken ole kaikkia lukenutkaan. Kaikki sellaisia kirjoja, jotka voisin lukea. Vieras kartanossa jostakin syystä jäi kirjastossa hyllyyn... Pitäisikö antaa sille kuitenkin mahdollisuus.

  VastaaPoista
 7. Rakastin Hevosvarkaita, ja haluaisin pian lukea Kirotun ajan katoavan virrankin. Vieras kartanossa löytyy omalta listaltanikin, ehdin onneksi lukea sen juuri tammikuun aikana. Ja nyt harmittaa etten hoksannut antaa ääntä Adichien novellikokoelmalle, se olisi äänen ansainnut!

  Grossmanin kirjaa pyörittelin eilen käsissäni kirjastossa, mutten vielä uskaltanut lainata... :) Sen haluan kyllä ehdottomasti lukea tänä vuonna.

  Mainio lista muuten, kaikki joko Tammen keltaista tai Otavan sinistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan rehellisesti tein listani, vaikka sitten hiukan arvelutti sen "snobistisuus". Seitsemäntenä olisi ollut WSOY:n punainen tarjolla :)Otavan sarja on tosi laadukas, mukana on aikamme kärkinimiä! Tammi voisi skarpata tässä.

   Poista