keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Berliininpoppelit-tv-sarja alkaa uusintana tänään!


Huomio nyt kaikki, jotka vielä ette ole nähneet aivan upeaa tv-sarjaa Berliininpoppelit!

Sarjan uusintakierros alkaa tänään YLEn FST5-kanavalla klo 21.30. Kannattaa ehdottomasti katsoa. En ole lukenut Anne B. Ragden trilogiaa, johon tv-sarja perustuu, mutta pidin sarjasta kovasti, kun se esitettiin vuoden 2010 keväällä. Sarjaa tosin mainostettiin humoristiseksi, mitä se mielestäni ei ole. Se on lähinnä traaginen tarina perheestä ja suvusta, vaikenemisesta, salaisuuksien painosta, välittämisen vaikeudesta.

Iltalehden Jenni Uotinen esittelee sarjaa lyhyesti täällä. Tosin esittely sopii mielestäni vain aloitusosaan. Sarja on aika pitkä, kaikkiaan kahdeksan osaa, joten monenlaista ehtii tapahtua. Ragde syventää keskeisten henkilöiden persoonia vähitellen. Kaikki pyörii oikeastaan vanhan rappeutuvan sukutilan ympärillä. Myös maisemat ovat huikeat.

7 kommenttia:

 1. Minäkin olin jo aikaisemmin varautunut katsomaan Berliinin poppelit, mutta nyt katson sen aivan varmasti. Kiitos Kirsi, kun kerroit katsomiskokemuksistasi.

  Kirjaa en ole lukenut, sillä näin nyt vasta, että semmoinen on olemassa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistutuksesta! Olisin taatusti muuten unohtanut.... Olen lukenut Radgen trilogian ja pitänyt siitä kovasti. Katsoin aiemmin sarjaa ihan lyhyen aikaa (ehkä puolet yhdestä jaksosta) enkä vakuuttunut. Annoin liian helposti periksi ja nyt annan sarjalle toisen mahdollisuuden.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Olen maailman huonoin katsomaan telkkaria saati pysymään kärryillä siitä, mitä sieltä tulee, mutta tämän haluan ehdottomasti nähdä - sain nimittäin Berliininpoppelit luettua juuri muutama päivä sitten ja janoan jo jatko-osia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, tämä olisi mennyt minulta täysin ohi muuten. En ole sarjaa nähnyt aiemmin (enkä lukemnut kirjoja vielä), mutta aion ehdottomasti katsoa. :)

  VastaaPoista
 5. Oi kunpa tämä tulisi Areenaan.. Olen lukenut kirjat ja pidin niistä todella paljon. Isäni, joka on myös lukenut kirjat, kehui sarjan maasta taivaisiin. :)

  VastaaPoista
 6. Jäin heti eka osassa koukkuun sarjaan. Minusta sarja on itseasiassa humoristinen, juuri sillä tavalla mistä pidän. Henkilöt eivät itse näe toimintaansa humoristisena vaa toiset.
  Minusta kohtaus jossa veljekset kävelevät hautausmaalta pois, toinen on ollut äidin haudalla ja toinen kirkossa rukoilemassa synninpäästöä, on juuri sitä huumoria.
  Tai se että nainen istuu keskellä metsää koirien kanssa uudenvuoden yönä ja kohtaa miehen johon silmittömästi rakastuu.
  En tiedä luenko kirjoja koskaan koska minusta TV-versio on hyvä.
  -Wille-

  VastaaPoista
 7. Katsoin minäkin kesän uusintasarjan vihdoin eilen ja tänään, miltei yhdellä istumalla. Ennen rupeamaa hain taustatietoja sarjasta mm. tästä blogikirjoituksestasi.

  Omat, yhtä lailla kiittävät sanani sarjasta löytyvät tästä Villa Derrickeria -blogini kirjoituksesta.

  VastaaPoista