perjantai 17. kesäkuuta 2011

Raid ja mustempi lammas näytelmäksi


Sanomalehtikatsausta jatkaakseni eilisessä (16.6.2011) Salon Seudun Sanomissa eli omassa paikallisaviisissamme kerrottiin, että Harri Nykäseltä on tilattu näytelmäversio jostakin Raid-kirjasta. Asialla on salolainen harrastajateatteri Teatteri Provinssi. Tosin harrastajamaisuus on tästä teatterista kaukana. Provinssin isä Seppo Suominen osti tai vuokrasi isosta entisestä tehdashallista viime talvena hulppeat tilat, joihin on nyt rakennettu ihan oikea teatteri kaikkine tykötarpeineen. Kävin keväällä katsomassa The Sound of Musicin Provinssin tiloissa ja hieno oli produktio. Syksyksi minulla on jo varattuna liput Sofi Oksasen Liian lyhyt hame -kiertueen esitykseen samaisen teatterin suojissa.

Idea näytelmästä tuli jutun mukaan keväällä, kun teatterin tiloissa järjestettiin paikallisen kirjoittajayhdistyksen vetämä kirjailijailta, jossa myös Nykänen oli mukana. Olen kuvaillut illan tunnelmia aiemmin täällä. Suominen kertoo, että hän otti pian illan jälkeen yhteyttä Nykäseen, joka innostui asiasta heti. Raidista kun ei ole aiemmin tehty näytelmäversiota, eikä Nykänen ole kirjoittanut kuin yhden näytelmäkäsikirjoituksen ja senkin vasta pöytälaatikkoon. Kirjaksi näytelmän pohjalle valikoitui nopeasti Raid ja mustempi lammas, joka on ilmestynyt vuonna 2000. Kirja kertoo Raidista ja tämän enosta Nygrenistä. Miehet kiertelevät eri puolilla Suomea tasaamassa Nygrenin tilejä. Mielenkiintoista on nähdä, miten tämä road-tarina muuntuu teatterin lavalle sopivaksi. Auki on kuulemma myös Raidin roolin esittäjä. Kai Lehtinen asuu ihan tuossa naapurikunnassa, joten miten olisi?

Jos ja kun tämä näytelmä Salossa esitetään, raportoin siitä ihan varmasti täällä, sillä tätä menemme kyllä katsomaan. Lupaan sen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti