maanantai 29. syyskuuta 2014

Rikoksen jäljillä -lukuhaaste

Kuva MarikaOksan Oksan hyllyltä -blogista.


Lähes viime hetkellä tajusin ilmoittautua mukaan Oksan hyllyltä -blogin jo toukokuussa alkaneeseen lukuhaasteeseen, jossa pitää listata kesän (toukokuun alusta syyskuun loppuun) aikana lukemansa ja bloggaamansa dekkarit. Onneksi ilmoittautua vielä ehti, sillä olen lukenut jälleen ahkerasti myös dekkareita sekä niistä kirjoittanutkin. Tässäpä kertymäni haasteajalta:

Toukokuu


Mukana on Josephine Teyn Alan Grant -sarjan useampikin osa, joista olen kirjoittanut yhteispostauksen. Antti Tuomaisen viimeisimmän teoksen Synkkä niin kuin sydämeni luin kesäkuussa uudelleen, ja bloggaus on viimevuotinen. Toivottavasti se silti hyväksytään mukaan. Dekkarien matkassa tuli myös hieman matkusteltua. Useimmat lukemistani kirjoista sijoittuvat Suomeen, ja seuraavalla sijalla taitaa olla Britannia. Mutta on joukossa eksoottisempiakin seutuja. Seppo Jokisen Koskinen tutkii tällä kertaa Australiassa, Vera Valan kirja sijoittuu Italiaan ja Ursula Poznanskin teos Itävaltaan. Jyrki Ukkosen dekkarin rikoksia ratkotaan Norjassa, mutta välillä poiketaan pohjoisnavallakin. Joël Dickerin teos sijoittuu Yhdysvaltoihin.

Kaikkiaan luettuja ja blogattuja dekkareita kertyi siis kahdeksantoista. Kuunneltuna ja luettunakin olisi enemmän, mutta ihan kaikista uudelleen luetuista en ole kirjoittanut blogiin. Taso Syyllinen kuitenkin saavutettiin heittämällä. Kiitos haasteesta, MarikaOksa!

6 kommenttia:

 1. Arvasinkin, että saavutat haasteen tavoitteet leikiten, mutta onpas mahtava saldo! Ja monta kiinnostavaa dekkaria, joihin voisin itsekin jossain vaiheessa tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti kesäkuu on ollut näemmä dekkarikuukausi :D Heinäkuu olikin Paksu blogissani, ja kokonaismäärä jäi pieneksi. Dekkareissa riittää valinnanvaraa.

   Poista
 2. Kivaa kun puolin ja toisin löytyi blogit. Täällähän on mahtava meininki. Jestas mikä lukusaldo. Tuli niin nostalginen fiilis tuosta ylimpänä olevasta kuvasta. Tekisi heti mieli uppoutua Komisario Palmun seikkailuihin. <3

  Lukuiloa ja mukavaa iltaa toivottelee Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa sinulle! Tervetuloa seurailemaan kirjanurkkaa, vuoroin vieraissa :D Kuva on tuolta Oksan hyllyltä peräisin.

   Poista
 3. Onpa muhkea lista luettuja dekkareita! Ja lukuvinkkejä jännityksen nälkään.

  VastaaPoista
 4. Sinulta osasinkin odottaa komeaa dekkarilistaa. :) Mukavaa, että innostuit koosteen tekoon.

  Dekkarien matkassa nojatuolimatkustelu on kivaa. Ja jännää, että kotimaisenkin dekkarin siivin pääsee näköjään ihan Australiaan asti. Kauas on Jokisen sankari ehtinyt. :) Minunkin piti käydä Itävallassa kesällä, mutta jäipä se reissu syksylle. Tuo Tey-kirjoitussarja oli kiva, ja hän oli minulle aivan outo nimi, joka alkoi kiinnostamaan.

  VastaaPoista