torstai 10. toukokuuta 2012

Vera Valan haastattelu Dekkariseuran blogissa

Olen pari kuukautta ollut mukana kirjoittamassa Suomen dekkariseuran blogia. Kirjoittajia on kaikkiaan kymmenkunta, osa on seuran hallituksen jäseniä, mutta osa kaltaisiani rivijäseniä eri puolilta Suomea. Tarkoitus on ollut koettaa puhaltaa Dekkariseuran nettitoimintaan uutta puhtia, ja ihan mukavasti se on onnistunutkin. Sivuilla on mm. dekkariarvioita vielä suomentamattomista jännäreistä sekä vanhemmista suomalaisista ja käännösdekkareista. Mukavasti blogissa on ollut myös tv-vinkkejä. Blogia voivat lukea ja kommentoida vapaasti kaikki, kuului sitten Dekkariseuraan tai ei. (Jäsenet muuten saavat aivan mainion Ruumiin kulttuuri -lehden!)

Blogien myötä minäkin olen verkottunut ennen näkemättömällä tavalla. Blogeista sain myös uusimman tekstini idean. Vera Valan blogia Vera(n) Italia olen seuraillut jo pitkään. Verahan on suomalainen ja asuu perheineen Italiassa. Monenlaista elämässään ehtinyt Vera on myös aloitteleva dekkarikirjailija, ja hänen esikoisdekkarinsa ilmestyy elokuussa. Rohkaisin mieleni ja laitoin Veralle sähköpostitse haastattelupyynnön. Ilokseni hän vastasikin nopeasti myöntävästi, ja nyt voitte käydä Dekkariseuran blogista lukemassa, mitä Vera Vala kertoo dekkarin kirjoittamisesta ja omista lukumieltymyksistään.

Kiitos vielä tätäkin kautta Veralle haastattelusta ja lämpimät onnittelut pian ilmestyvän kirjan johdosta! Tuskin maltan odottaa!

Vesuvius ei taida Vera Valan ensimmäisessä dekkarissa olla mukana,
mutta on ainakin Italiassa!

11 kommenttia:

 1. Kirsi, nyt minäkin laitoin seurattaviini tämän dekkariseuran. Välillä saan ilmoituksen, että 'seuraat jo 300 blogia ja enempää ei...plaa,plaa'. Taitaa olla sitten niin, että enempää en voi seurata. Ehkä se pelastaa henkeni.

  Pelottaa ottaa Veran kirja arvosteluun, kun en yhtään tykkää siitä italialaisesta Leonista;-) Otan silti. Veralla ja minulla on sama dekkarimaku, joten ehkä Vera kirjoittaa ihan toisenlaista kuin Leon. Eihän asuinmaa kynää kuljeta...

  Luen paljon dekkareita ja mitä enemmän luen, sitä krantummaksi tulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Leena! Dekkariseuraa kannattaa seurata, koska saa samalla kertaa useamman kirjoittajan tekstejä ;) Kranttuilun ymmärrän hyvin, vaikka itse olenkin pitänyt Leonin kirjoista.

   Poista
 2. Kiitos tästä haastattelusta, oli kiintoisa.

  Yksityiskohta, joka herätti, hän on Aku Ankan taskukirjojen kääntäjä. Minusta tosi tärkeä työ, lapset ja aikuiset lukevat näitä paljon, itse olen jättänyt nämä taskukirjat jo taakse, joskus luen jonkun jutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Akkarin kääntämisestä kyllä ylpeä, enkä vähiten siksi, että Akkarin kääntäjäkaarti on todella maineikas ja täynnä palkittujakin ammattilaisia. Minä sitten sujahdan joukkoon porukan luuserina :D Mutta periaatteessa voisin tietenkin tituleerata itseäni Suomen myydyimmäksi kirjailijaksi - jo ennen kuin itse kirjoittamani on edes myynnissä :DDDD

   Poista
 3. Aku Ankan taskukirjat huomasin myös minä, ja kun noita on omassakin hyllyssä pari niin niiden suomentajalistasta taisin keksiä Vera Valan oikean nimen :)
  Cozy-painotus on myös kiinnostava veto, kiinnostuneena jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se nimi nyt niin kauhean kaukana ole Vera Valasta, eihän? Siis Vihtori kuitenkin alkaa V:llä ja Salamipöksy von Huittisessa on kuitenkin samanlainen svengaava kansainvälinen soundi kuin Valassa ;D

   Poista
 4. Kiinnostava haastattelu. Vera vaikuttaa ihan hirmuisen symppikseltä tyypiltä :) Minä en lueskele dekkareita, mutta koska tiedän, että luvassa on maisemia ja ruokaa, ja koska olen seurannut Veran kirjoitustuskailua ja -ihkuilua, haluan lukea hänen esikoisensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, maksan tästä kehuista sitten sen etukäteen sovitun summa, jookos?

   Halit sinulle, kiltti ja kaunis <3

   Poista
 5. Kiitos vielä kerran, Kirsi!

  Kiitinkin Kirsiä jo erikseen e-mailissa ihanan asialtaasista kysymyksistä, joihin vastasin vilpittömän innostuneena. Ei nimittäin ole tässä nykymaailman menossa mikään itsestäänselvyys, että esikoiskirjailijalta kystään kirjoista vaikkapa hajuvesien ja kauneudenhoitorutiinien sijaan ;) Onneksi on kirjablogit ja Dekkariseuran blogi!
  No, otan nyt ensin rikan pois omasta silmästä, koska kylläpä minä itsekin luen avoimen uteliaana, että meikkaako Oksanen kauppaan mennessään vai ei ;D Mutta näin tulevan esikoiskirjailijan näkökulmasta tietenkin tällaiset aiheessa pysyvät kysymykset ovat niitä mieluisimpia :)

  VastaaPoista
 6. Dekkariseuran puheenjohtajana kiitän Kirsiä ja muitakin uusia kirjoittajia Dekkariseuran blogin elvyttämisestä. Meistä hallituksen jäsenistä ei ole ollut oikein muuhun kuin tapahtumien infoamiseen, mikä ei suinkaan ole blogien päätarkoitus. (Olemme kuitenkin ahkeroineet muissa Dekkariseuran tehtävissä.)

  On tosi upeaa, että nyt olemme saaneet sinne vihdoin pitempiä tekstejä eri aiheista.

  Yritämme pikkuhiljaa viilailla myös ulkoasua vähän houkuttelevampaan kuosiin. Esim. tämä kirjahyllytausta täällä on oikein mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, eipä kestä kiitellä! On ollut todella mukavaa, kun on täältä maaseudulta voinut olla mukana seuran toiminnassa näin sähköisesti. Muuhun toimintaa osallistuminen kun jää usein välimatkojen ja ajan puutteen takia vain haikailuksi, vaikka halua kyllä olisi enempäänkin.

   Tämä kirjahyllytausta on Bloggerin valmiita, ilmaisia pohjia. Olen sen verran tumpelo, etten osaa laittaa esimerkiksi itse ottamiani valokuvia tuonne taustalle. Vielä ;)

   Poista