torstai 13. lokakuuta 2011

Lainaustalkoiden väliraporttiKirjoitin viikko sitten kirjailijoiden apurahajärjestelmistä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen jutun Tuetut ja luetut innoittamana. Pari päivää myöhemmin palasin aiheeseen ja kutsuin kokoon talkoolaisia lainaamaan kirjoja, joita Kuukausiliitteen jutun mukaan ei ollut lainattu kertaakaan viimeisten kahden vuoden aikana pääkaupunkiseudun kirjastoista. Kyseessä on uutuuskirjojen lista, eli kaikki teokset on julkaistu vuosien 2009 ja 2010 aikana. Talkoisiin ilmoittautui nopeasti väkeä. Hdcanis on jo ehtinyt blogissaan esitellä ja arvioidakin yhden listan runokirjoista. Hienoa!

Itse en asu pääkaupunkiseudulla, mutta arvelin Salon kaupunginkirjaston valikoimistakin jotakin löytyvän. Vasta tänään pääsin paikan päälle asian tarkistamaan. Tulos oli laiha, mutta jotakin kuitenkin. Löytämistäni kirjoista kaksi on runokokoelmia ja yksi lastenkirja. Kaikki ovat omakustanteita.

Toivo Laakson Säitä-runokokoelman takakannessa mainitaan, että tarjolla ”uutta, erilaista Toivo Laaksoa”. Vertailuihin en pysty, koska muuta en ole Laaksolta lukenut. Kirja on pehmeäkantinen, ja siinä on 87 sivua. Lopussa on bonuksena sarjakuvia Tuohinaamion seikkailuja -otsikon alla.

Juha Kaarsalon Metsien syvänteissä on myös runokokoelma. Se on kirjoista ainoa kovakantinen, ja sen ulkoasuun ja taittoon on kiinnitetty huomiota.

Hellyttävin kolmikosta on Sylvi Hutun Peppinja. Alussa on omistus: Pepille ja Pinjalle rakkaudella Mummi. Tämä avaa jo paljon, esimerkiksi kirjan kivan nimen. Kirjan on kuvittanut Tiina Huttu. Mahtaako olla kirjoittajan tytär? Kuvat ovat kauniita.

Kirjat on nyt siis lainattu, mutta ei vielä luettu. Edessä on lomaviikko, joten toivottavasti saan talkoo-osuuteni kunnialla suoritettua.

2 kommenttia:

  1. Tämä on oikein kannatettava hanke! Hyvä hyvä! Odotan innolla arvioita kirjoista.

    VastaaPoista
  2. Kiinnostaa kuulla miltä nuo maistuvat, ja pitää katsoa josko jostain sattuisi käteen lisää noita listalaisia.
    Toivo Laakson pari muuta kirjaa bongasin kyllä hyllystä mutten tuota, ja joku toinenkin siellä listalla oli jolta lähikirjastossa oli jokin muu kirja.

    VastaaPoista