maanantai 28. helmikuuta 2011

Ajan hermolla - kiitos PEKKin!

Kerrankin tuntee olevansa ajan hermolla kirja-asioissa. Alkuvuodesta tutustuin Sallan lukupäiväkirja -blogin  mainoksen kautta Pieneen esikoiskirjakerhoon eli PEKKiin. Lyhyesti kirjakerhon idea on postittaa kerran kuussa jäsenille uunituore kotimainen esikoiskirja. Jäsenyys on on/off-toimintaa: kaikille jäsenille toimitetaan jokainen kirja, mutta jäsenyyden voi irtisanoa milloin tahansa. Veivasin liittymispäätöstä pitkään, ja ensin ilmoitin vain mahdollisen kiinnostukseni kerhoon. Vastauksena sain kohteliiaan kiitossähköpostin, jossa ei mitenkään painostettu liittymään jäseneksi. Lopulta pari viikkoa sitten päätin liittyä.

Ensimmäinen jäsenkirja Antti Leikaksen Melominen tipahti laatikkoon tänään. Viime viikon lopulla kerhota tuli jo tieto, että kirja tulee tänään maanantaina. Aivan tuoreena emme tätä ihka ensimmäistä saaneet, sillä tiedotusvälineet olivat varanneet sille arvosteluvapaapäivän lauantaiksi 26.2. Aamun Hesarissa olikin sitten miellyttävänä yllätyksenä Antti Majanderin pitkä arvostelu kirjasta sekä kirjailijan haastattelu. PEKK oli siis tehnyt nappivalinnan! Kiitos siitä!
Kirjan mukana tuli tieto seuraavasta kerhokirjasta, joka on Helen Mosterin romaani Hylky. Sitäkin olin jo ehtinyt silmäillä Avain-kustantamon sivuilta ja se vaikuttaa kiinnostavalta.

Ihan toisessa yhteydessä sain käsiini Katja Kaukosen esikoiskirjan Odelma. Olin jo pannut merkille, että sekä marjis ja Joana ovat ehtineet lukea ja kirjoittaakin kirjasta, mutta olen visusti vielä välttänyt heidän tekstiensä lukemista. Sain kirjan eilen illalla luettua, ja se herätti paljon ajatuksia ja tunteita, jotka nyt pitäisi muotoilla tekstiksi. Tämän päivän Hesarissa olikin sitten kirjasta perusteellinen arvio, jonka kyllä luin. Osittain olen Mervi Kantokorven kanssa tulkinnut kirjaa samalla tavalla, osittain en :). Saapa nähdä, mitä saan aiheesta kasaan.

6 kommenttia:

 1. Mäkin luin sen Hesarin jutun suurella mielenkiinnolla, nappivalinta kerholta tosiaan!

  VastaaPoista
 2. Ja mä oon ihan sokea ja tumpelo. :) Onnistuin olemaan huomaamatta Hesarin artikkelia enkä tajunnut tänään postilaatikosta löytyneestä, selvästi kirjan sisältävästä kuorestakaan, että tää on nyt SE, vaikka olin kuullut siitä etukäteen. Menen heti avaamaan kirjapaketin ja etsimään Hesaria, kiitos että havahdutitte!

  VastaaPoista
 3. Mäkin sain postia, me saadaan kohta pitää oikein esikoisarviointiorgiat :D

  VastaaPoista
 4. Mullakin on nuo molemmat esikoiset, joista Melomisen luin, mutta Odelmaan tuskin tartun ihan heti. Sen kieli vaikuttaa juovuttavan kauniilta, mutta en usko, että se on kuitenkaan ihan minun kirjani. Melomisenkin luin kyllä töiden takia.... Kommentoin sitä, kun olet lukenut sen itse. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, Kirsi. Minäkin sain jo Leikaksen kirjan, mutten ole ehtinyt avatakaan sitä vielä.

  VastaaPoista