sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Nordic Noir Festival 2019

                                                                                          Markkinointiyhteistyö* 

Suomessa kaltaiseni innokas dekkariharrastaja on nyt jo neljänä vuonna päässyt kaltaistensa seuraan nauttimaan kirjailijahaastatteluista ja kirjallisesta ohjelmasta
Dekkarifestivaalilla Helsingissä. Kauempanakin on järjestetty hienoja dekkarifestivaaleja, kuten Gotlannissa Crimetime Gotland, joka tänä vuonna siirrettiin Göteborgin kirjamessujen yhteyteen ja muuttui samalla nimeltään Crimetime Göteborgiksi. Edinburghissa järjestettävä vastaava tapahtuma on nimeltään Bloody Scottland.

Näissä ulkomaisissa festareissa yleisöllä on mahdollisuus nautiskella kirjallisuusohjelmasta ja monenlaisesta oheisohjelmasta useampana päivänä peräkkäin. Niitä olen seuraillut kasvot kateudesta vihreinä netin kautta, mutta Helsingin Dekkarifestivaaliin olen osallistunutkin jo kolmena kertana ja viihtynyt mainiosti. Kun näin ensimmäisen kerran jossakin päin nettiä mainoksen Nordic Noir Festival 2019 -tapahtumasta, huokaisin syvään. Aivan mahtavalta kuulostava tapahtuma! Oikeastiko tällainen järjestetään Suomessa?!

Nordic Noir -festivaalin ohjelmassa näyttäisi olevan vaikutteita minulle tutuista konsepteista eli Helsinki Lit-tapahtumasta ja Dekkarifestivaalista. Kahtena päivänä, tai oikeastaan iltapäivästä puolenyön korville saakka, nähdään esiintyjälavalla nimekkäitä pohjoismaisia dekkarikirjailijoita ja heitä haastattelemassa tunnettuja suomalaisia kulttuurialan ihmisiä. Lisäksi on tarjolla oheisohjelmaa, kuten elävää musiikkia.

Esiintyjälista on vaikuttava:

Stefan Ahnhem, Samuel Bjørk, Agnete Friis, Kati Hiekkapelto, Ragnar Jonasson, Jens Lapidus, Ninni Schulman, Max Seeck, Erik Axel Sund, Yrsa Sigurðardòttir ja Antti Tuomainen

Kotimaiset nimet listalla eli Hiekkapelto, Seeck ja Tuomainen ovat myös tämän hetken kuumimmat nimet, kun puhutaan suomalaisten dekkarikirjailijoiden menestyksestä kansainvälisillä dekkarimarkkinoilla. Ulkomaiset nimetkin ovat dekkariharrastajille tuttuja, ja myös heidän kirjojaan on palkittu ja osaa myyty hurjiakin määriä.

Ohjelma on rakennettu niin, että lavalla on pääsääntöisesti haastattelijan lisäksi kaksi haastateltavaa ja aikaa kutakin keskustelua varten on varattu vajaa tunti. Kyse ei siis ole messumaisesta pikahaastatteluiden ketjusta. Lisäksi useimmat esiintyjät ovat mukana vähintään kahdessa eri keskustelussa. Sekä perjantaina että lauantaina ilta päättyy kirjallisen ohjelman osalta kirjailijapaneelikeskusteluihin.


***
Huomasit varmasti tuossa tekstini alussa maininnan Markkinointiyhteistyö*? Niitähän ei blogissani ole turhan tiheästi ollut, itse asiassa vain kerran aikaisemmin. Miten siis minä liityn Nordic Noir -dekkarifestariin ja hyödyn tästä jutusta? Kuten sanottu, olin netistä bongannut tämän festivaalin ja sen esiintyjälistan, mutta ajattelin, että tapahtuma on turhan etäällä enkä millään voisi olla niin hurjapäinen, että lähtisin paikan päälle Kuusamoon asti.

Mutta sitten sain yllättävän yhteydenonton tapahtuman järjestäjältä eli Is This Art -firmasta. He ehdottivat, että voisin kirjoittaa heidän tapahtumastaan blogissani ja jakaisin siitä tietoa blogini some-kanavissa.  Vastineeksi he kutsuisivat minut mukaan itse tapahtumaan. Ehdotus oli niin houkutteleva, että miltei epäröimättä suostuin. Ehdottomasti haluan kirjoittaa tästä Suomessa uudenlaisesta dekkaritapahtumasta – ja niin huimapäinen olen myös, että näillä näkymin olen lähdössä tammikuussa Rukalle!

Vilpitön tarkoitukseni oli kirjoittaa jo tähän juttuun tarkempia esittelyjä festivaalin kirjailijoista, joista suurimmalta osalta olen ainakin joitakin kirjoja lukenut, muutamalta koko tuotannonkin. Ajatuksena oli koota yhteen aikaisempia kirjoituksiani niistä kirjoista, joita olen lukenut ja joista olen jotain kirjoittanut blogiini tai muualle. Ajan puutteen takia se saa nyt kuitenkin jäädä myöhempään. Luulenpa, että käyn esiintyjälistaa läpi hieman rauhallisemmalla tahdilla. Uuttakin luettavaa tämä festarireissu putkautti lukulistalleni, joten onneksi aikaa on vielä muutama kuukausi ennen H-hetkeä.

Markkinointiyhteistyöni on tarkoitus ilahduttaa myös teitä blogini lukijoita. Sen lisäksi, että tulen esittelemään festivaaliin osallistuvia kirjailijoita ja heidän tuotantoaan lähiviikkoina (ja kenties arpomaan heidän kirjojaankin) ja välitän tunnelmia itse tapahtumasta, arvon tämän markkinointiyhteistyökuvion kunniaksi pääsylippuja Nordic Noir Festival 2019 -tapahtumaan. Katso osallistumisohjeet kuvan alta!


Arvonta menee tällä kertaa näin:

Arvon 2 kappaletta viikonloppulippupaketteja Nordic Noir Festival 2019 -tapahtumaan (18. – 20.1.2019, Ruka). Yhden lippupaketin arvo on 60 euroa. Liput lahjoittaa tapahtuman järjestäjä.

Lippupaketteja on kaksi kappaletta, ja arvon ne eri henkilöille. Yksi henkilö voi siis voittaa vain yhden lippupaketin.

Osallistuminen tapahtuu jättämällä kommentin alle. Kerro kommentissa mielellään, ketä kirjailijaa haluaisit mennä festarille kuuntelemaan ja miksi. Jätä kommenttiin myös jonkinlainen yhteystieto, jotta saan Sinuun yhteyden sähköpostitse tms., jos Onnetar on suosiollinen.

Osallistumisaikaa on viikko, eli jätä kommentti sunnuntaihin 11.11.2018 klo 21.00 mennessä. Onnea arvontaan!

***
Jos onni ei kuitenkaan suosi arvonnassa, ei hätää! Tapahtumaan myydään pääsylippuja täällä.

***
Onnetar on jälleen ahkeroinut ja osoittanut tällä kertaa voittajiksi Satu Kohon ja Tuulevin Tuulevin lukublogista! Lämpimät onnittelut voittajille!

Lämmin kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! 

16 kommenttia:

 1. Hienoa Kirsi, että pääset osallistumaan tuohon tapahtumaan. On varmasti kiinnostava tapahtuma. Kiva kun mekin pääsemme osallisiksi tästä tapahtumasta blogisi kautta. - Kiva kun arvot lippuja, mutta en osallistu arvontaan, koska tiedän, ettei minulla ole mahdollisuutta osallistua tähän tapahtumaan.

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu, osallistuisin mielelläni. Jens Lapidus ja Ninni Schulman kiinnostavat erityisesti.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiinnostaa! Erityisesti Yrsa Sigurdardottir ja Antti Tuomainen kiinnostaisivat. Oispa huippua! ����

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että olet lähdössä!
  Osallistun myös arvontaan, sillä tammikuinen Ruka on mielestäni ihan täydellinen ympäristö dekkarifestivaalille. Minua kiinnostaa erityisesti ulkomaiset kirjailijat, heitä kun ei niin kovin usein näe, Stefan Björk erityisesti.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hienolta! Pohjoista pimeää 100 %:lla takuulla. Syntymäpäivän aatoksi sopivaa ohjelmaa. Osallistun!

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaa dekkaritapahtuma ja nämä kirjailijat livenä + yhteen törmäytettyinä!Lapidus ja Hiekkapelto etenkin. T. Satu Koho, yhteys löytyy mm. Facebookin kautta

  VastaaPoista
 7. Stefan Björk ja Antti Tuomainen kiinnostavat erityisesti. Ihan huisia, että täällä meidän kulmilla järjestetään näin hieno tapahtuma. Rukalla on mahtavat puitteet. Jos ei lippuvoitto napsahda, niin meinaan ostaa itse lipun ainaki lauantaille. Minut tavoittaa Marjaanan lukupäiväkirja blogin kautta.

  VastaaPoista
 8. Kaikki esiintyjät kiinnostavat, yhteys löytyy facesta tai Espoon kirjailijoiden kautta. Terv. Mari Pyy

  VastaaPoista
 9. Kati Hiekkapelto kiinnostaisi kovastikin. Osallistun arvontaan. Yhteystietona sähköpostiosoite annukka.hamalainen(at)tpnet.fi

  VastaaPoista
 10. Kuusamo nyt kutsuu mua Kuusamo metsän näen jämäkän ja vaaran sinertävän. Kuusamo nyt kutsuu mua Kuusamo....

  VastaaPoista
 11. Hienoa! Kati Hiekkapelto kiinnostaa.
  t. Tomi Tocklin
  tomi.tocklin@ebaana.net

  VastaaPoista
 12. Unohtui mainita, että Hiekkapelto ja Tuomalnen kiinnostavat eniten, mutta kaikki muutkin kyllä. Vaikuttaa hyvältä kokonaisuudelta. Ja yhteyden saat Fb:n kautta.

  VastaaPoista
 13. Dekkareita, tammikuun pimeyttä ja kiinnostavia keskusteluita Kuusamossa. Ah! Useat dekkaristit kiinnostavat, etenkin Antti Tuomainen ja Yrsa Sigurdardottirin ajatukset kirjoittamisesta ja dekkareiden konventioista kiinnostavat. Osallistun arvontaan! hannakaisa.turja@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Kirjoittajana minua kiinnostaa Jens Lapidus. Luettuani Stockholm Noir-sarjan opin paljon rytmistä.

  Lisäksi täältä meiltä on aika lyhyt matka tapahtumapaikalle (Pohjoisen mittapuulla), joten koitan onneani.

  Kiitos blogistasi, yhteystietoni löydät blogistani.

  VastaaPoista