keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Skriva - ruotsalainen lehti kirjoittajille

Kyllä Ruotissa osataan! Olin tänään Taija Tuomisen vetämän luovan kirjoittamisen jatkokurssilla. Taija oli juuri palannut Ruotsista ja tuonut reissulta tuomisina uuden aikakauslehden Skriva. Lehti ei ole vielä kauaa ilmestynyt, sillä uusin numero taitaa olla järjestyksessä kolmas. Lehdellä on melkoisen hyvät nettisivut, kannattaa kurkistaa täältäHyvännäköinen lehti sisältää tuhdisti asiaa kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille ja samalla muillekin kirjahulluille. Uusimmassa numerossa mm. kerrotaan, miten perustetaan ja ylläpidetään blogia. Huippusuosittujen blogien joukossa on yksi kirjablogikin, bokhora.se. Neuvot nyt eivät tällaisen konkarin :) silmissä kovin erikoisilta näytä, mutta kivahan näitä on lukea.

Lehdessä on artikkeli mm. siitä, miten menetellä, kun haluaa käsikirjoituksensa julkaistavaksi. Lisäksi on parikin varoittavaa esimerkkiä siitä, miten kustannussopimusta EI kannata tehdä. Lisäksi on laaja artikkeli kirjailija Elsie Johanssonista. Sitten on tehty kiertohaastattelu muutamasta kirjailijasta ja kyselty, miten he rentoutuvat kirjoittamisen lomassa. On vinkkejä, miten valita itselleen sopivin kirjoittajakurssi tai miten kirjoittaa omaelämäkerrallista tekstiä. Mukaan on mahtunut ihan novellikin.

Lehti vaikuttaa raikkaalta ja mukavan asialliselta. Osansa tekee varmasti se, että mainoksia on aika vähän, ja nekin liittyvät kirjoihin ja kirjoittamiseen tavalla tai toisella. Lehden idea on hyvä, mutta mietityttää kyllä, kuinka monta numeroa tästä aiheesta saa täyteen? Kuinka pitkään kirjoittamiseen pelkästään keskittyvä puhtaasti kaupallinen lehti menestyy?

1 kommentti:

  1. Ohhoh. Kiinnostava törmäys. Kiitoksia vinkistä :) Ja totta..ei ainakaan Suomen kokoisessa maassa kovin useita numeroita voisi julkaista ennen kuin kävisi itseään toistavaksi. Mutta luulisin, ettei Ruotsissakaan voi kauaa elää..

    VastaaPoista