torstai 29. joulukuuta 2011

Lukutoukan vuosi 2011

Lukuvuosi 2011 on ollut ennätyksellisen monipuolinen ja hedelmällinen kaikin tavoin. Kirjablogin aloittamisella on varmasti ollut melkoinen vaikutus niin lukemisen määrään kuin laatuunkin, aivan kuten Salla omassa yhteenvedossaan toteaa. Blogeista saa mainioita lukuvinkkejä, ja niitä on todella mukava itse jakaa. Susan Lukutoukan vuosi -haasteen avulla kokoan yhteen omaa lukusaldoani. Harmittelen vain, että en ole merkinnyt mihinkään muistiin tammikuun lukemisiani. Vasta helmikuussa kopioin jostakin blogista idean listata kuukauden luetut kuun lopussa. Aloin sitten pitää ajantasaista listaa blogini lisäsivulla. Loppuvuodesta aloin laittaa listaan myös linkit omille blogisivuilleni. Tammikuussa olen kirjoittanut blogiin vain neljästä lukemastani kirjasta. Millään en voi uskoa, että se kertoisi koko totuutta, koska keskimääräinen kuukausisaldo ylittää kymmenen kappaletta kevyesti. Laskipa miten tahansa, olen vuoden 2011 aikana lukenut yli 150 kirjaa! Blogitekstejä on kertynyt kaikkiaan yli 200, tosin siinä ovat mukana vuoden 2010 aikana kirjoitetutkin. Myös lehtitekstejä on syntynyt ihan mukava tukku, joten kirjoittamisen voinee jo laskea ihan vakavaksi harrastukseksi lukemisen ohella.

Mutta Susan kimurantin haasteen kimppuun. Yritän noudattaa alkuperäistä ideaa siten, että laitan kuhunkin kohtaan vain yhden kirjan. Lisäksi käytän kutakin kirjaa vain yhdessä kohdassa. Linkit viittaavat omiin kirjoituksiini.


1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä? Annie Proulx’n Näin on hyvä.

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä? Antti Tuomaisen Parantajaa.

3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken? Jean Untinen-Auelin Maalattujen luolien maa.

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä? Ilmari Kiannon Punainen viiva.

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten? Sarah Watersin Vierasta kartanossa.

6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja? Turkka Hautalan Paluu.

7. Mikä kirja oli suurin pettymys? Annabel Lyonin Aleksanterin opettaja.

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi? Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan.

9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä? Hilkka Ravilon Mesimarjani, pulmuni, pääskyni.

10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa? Kari Hotakaisen Ihmisen osan.

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty? Kirsti Ellilän Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin.

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin? Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta.

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä? Jussi Valtosen Siipien kantamat.

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista? Useimmat dekkarit sopisivat tähän, mutta valitsen Katja Kaukosen Odelman.

15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?
Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana

7 kommenttia:

 1. Oi, hienoja valintoja! Onneksi olen jo tehnyt oman listani valmiiksi jemmaan, muuten varmaan sortuisin nyt kopioimaan sinulta kohdan 11. vastauksen... se oli vaikea kysymys. =)

  Kiitos muuten kun muistutat taas Punaisesta viivasta... se pitäisi kyllä lukea uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Minäkin ottaisin Mielensäpahoittajan autiolle saarelle ;)

  VastaaPoista
 3. Omiin vastauksiini kirjoitin kohtaan 4, että en yleensä itke lukiessani. Mutta jos olisin lukenut tänä vuonna Punaisen viivan, niin olisi itku ollut lähellä.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavat valinnat! Minulle tuttua vain Punainen viiva ja Proulxiin olen päättänyt tutustua, sillä olen lukenut hänestä muuten niin paljon...ja onhan Brokeback Mountain.

  VastaaPoista
 5. Proulx kiinnostaisi, samoin Hautala, Salo minulla on omassa hyllyssä jo mutta lukematon. Ja se Kyrö. Ihmisen osa muutti meille juuri kierrätyskeskuksesta. Ihania nämä koosteet mutta vaarallisia, "liikaa" lukuvinkkejä. :)

  VastaaPoista
 6. Hieno lista :) Löytyipä muutama tuttukin; Untinen-Auelin uusin ei oikein sytyttänyt (toistoa,toistoa,toista), Mielensäpahoittaja oli niin loistava ja Odelmasta jäi minullekin käteen lähinnä tunnelma :)

  VastaaPoista