maanantai 22. elokuuta 2011

Jennin runohaasteeseen pikavastaus: Lauri Viidan Alfhild


Pitää heti suorin vartaloin tarttua Jennin oivalliseen runohaasteeseen. Kovin innokas en ole runoja lukemaan, mutta kuuntelen niitä hyvin esitettynä erittäin mielelläni. Lauantaina olin paikallisten runoharrastajien runo- ja musiikkipitoisessa illassa, jossa esitettiin mm. yksi lempirunoistani eli Lauri Viidan iki-ihana Alfhild. Viita on suosikkejani, koska hänen tekstinsä eivät ole liian vaikeita, mutta ovat silti kiistämättä hienoja mestariteoksia. Aikoinaan minulle oli melkoinen yllätys, että Viita ja Aila Meriluoto olivat olleet pari. Myöhemmin olen aiheesta lukenut kaiken, mitä Meriluoto on julkaissut, samaten Panu Rajalan elämäkerran Meriluodosta. Pidin myös Putoavia enkeleitä -elokuvasta. Tämä Alfhild minulla on myös levyllä Tapani Kansan tulkitsemana. Harvoin vain tulee kuunneltua.

Mutta runon voi kuunnella Ylen Elävästä arkistosta, jossa sen lausuu itse Veikko Sinisalo. Kuunnelkaapa! Sivulla on myös vähän tietoa runosta ja siihen liittyvistä asioista. Sivun alalaidassa on lisää linkkejä muualle Ylen materiaaleihin. Minusta runo on samaan aikaan  kaunis, liikuttava ja hauska. Melkoinen yhdistelmä!

Linkki Alfhildiin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tämähän oli hieno vastaus: äänikin mukana. Se innosti minut jopa vihdoin tutkimaan, miten ihmeessä saan äänen kuulumaan koneessani.

    Hyvin kuului, kiitos hienosta "aamunavauksesta". :) Tuo runo on minulle aivan tuttu, mutta en silti tiennyt, kenen se on ja minkä niminen.

    Runot ovat kyllä varmasti parhaimmillaan lausuttuina.

    VastaaPoista
  2. Alfhild on kyllä ihana runo! Kiitos, kun palautit mieleen!

    VastaaPoista