sunnuntai 30. syyskuuta 2018

#nuortenkirjatorstai-projektin kolmas osavuosikatsaus
On syyskuun viimeisen päivän ilta ja aika kurkistaa, mitä kuuluu #nuortenkirjatorstai-bloggaussarjalle. Homman tarkemman esittelyn voi kurkata virallisesta aloitusjutusta, mutta lyhyesti siis on kyse tästä: koko vuoden 2018 ajan julkaisen kerran viikossa blogissani jutun, jossa käsitellään uutta kotimaista nuorten- ja nuorten aikuisten (YA-) kirjallisuutta.

Kesäkuussa kuvittelin, että heinä- ja elokuun korvilla saisin jopa viikon tai parin mittaisen hengähdystauon, mutta se osoittautui virhearvioksi. Kustantamo- ja painotaloissa ei taideta mitään lomia pidellä, vaan kirjoja ilmestyi tasaiseen tahtiin ja niitä myös postitettiin minulle. Joidenkin teosten ilmestymisaikatauluja aikaistettiin, joten kiirettä on pidellyt.

Niinpä nyt syyskuun lopussa tilanne on sellainen, että vuoden 2018 puolella julkaistuista kotimaisista nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista luettuina ja esiteltyinä on yhteensä kolmekymmentäkahdeksan kappaletta. Kolmaskymmenesyhdeksäs teos eli Kaj Korkea-ahon ja Ted Forsströmin Zoo! Sydänkohtauksia on jo luettuna ja juttu siitä ilmestyy aikataulun mukaan ensi viikolla. Lisäksi olen lukenut myös vähän ekstraa, sillä muutamasta sarjoista olen joko saanut kustantamoilta aiempia osia luettavaksi tai olen hankkinut niitä kirjakauppojen alelaareista ja tilannut antikvariaateista. Ihan kaikkia sarjoja en harmikseni millään ehdi lukea alusta saakka, joten on vain koetettava lukea keskeltä sarjaakin. Ihan hyvin se on pääsääntöisesti sujunut.

Kesäkuussa hahmottelemani syksyllä ilmestyvien ja luettavien kirjojen lista ei myöskään ollut aivan täydellinen (eikä kenties ole vieläkään, joten saa vinkata puuttuvia), vaan sain lisätä siihen väliin kiilanneita kirjoja, kuten Avaimen mainiot selkokirjat elokuussa.

Tänään kirjapinoissani odottelevat lukuvuoroaan:

Mervi Heikkilä: Tuulenkala, Karisto
Elina Rouhiainen: Aistienvartija, Väki 2, Tammi
L. K. Valmu: Lappilainen, Karisto

Aiemmin tilattuja vielä odottelen saapuviksi:

Maria Turtschaninoff: Maresin voima, Tammi
Jasu Rinneoja: Autiotalon arvoitus, Reuna

Tänään lähetin sähköpostit kustantajille vielä näistä tulossa olevista:

Minna Roininen: Heda, Myllylahti
Anu Holopainen: Sydänhengitystä, Karisto
Satu Kivinen: Pese hampaat ennen kuin pussaat, Otava
Jyri Paretskoi: K15 – Salaisuuksia, Otava
Elina Pitkäkangas: Ruska, Myllylahti
Anu Ojala: Petos, Otava
Heidi Silvan: John Lennon minussa, Myllylahti

Kaikkiaan kaksitoista kirjaa siis vielä on luettavana, ennen kuin projekti on päätöksessä.

#nuortenkirjatorstai jatkuu edelleen hyvässä myötätuulessa. Lukuinto on pysynyt korkealla, koska luettavat kirjat ovat olleet oivallisia, toinen toistaan parempia. Kiitos myös kaikille kannustuksesta (ja kauhisteluista), seuraamisesta, juttulinkkien jakamisesta ja ennen kaikkea kommenteista, jotka antavat mukavasti potkua omaan tekemiseen.

Sain muuten kirjoittaa tästä projektistani vierailevana bloggaajana Bibbidi Bobbidi Book -blogiin! 


Aiemmat osavuosikatsaukset:

Ensimmäinen
Toinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti