lauantai 30. kesäkuuta 2018

#nuortenkirjatorstai-projektin toinen osavuosikatsaus
Maaliskuun lopussa tein ensimmäisen osavuosikatsauksen menossa olevasta koko vuoden lukuprojektistani #nuortenkirjatorstai, joten nyt lienee aika kurkistaa puolen vuoden virstanpylvään kuulumisia. Homman tarkemman esittelyn voi kurkata virallisesta aloitusjutusta, mutta lyhyesti siis on kyse tästä: koko vuoden 2018 ajan julkaisen kerran viikossa blogissani jutun, jossa käsitellään uutta kotimaista nuorten- ja nuorten aikuisten (YA-) kirjallisuutta.

Ehdottomasti positiivissa tunnelmissa mennään edelleen, vaikka kesän tulo on hieman nihkeyttänyt tilannetta, siis siinä mielessä, että julkaisupuolella eletään hienoista suvantovaihetta. Vuoden 2018 puolella julkaistuista kotimaisista nuorten- ja nuorten aikuisten kirjoista luettuna ja esiteltyinä on nyt yhteensä kaksikymmentäkolme kappaletta. Kahdeskymmenesneljäs teos on parhaillaan luettavana ja juttu siitä ilmestyy aikataulun mukaan ensi viikolla. Lisäksi olen lukenut myös vähän ekstraa, sillä muutamasta sarjoista olen joko saanut kustantamoilta aiempia osia luettavaksi tai olen hankkinut niitä kirjastosta tai kirjakauppojen alelaareista. Ihan kaikkia sarjoja en harmikseni millään ehdi lukea alusta saakka, joten on vain koetettava lukea keskeltä sarjaakin. Ihan hyvin se on pääsääntöisesti sujunut.

Kustantamot ovat siis lähteneet mukaan projektiini oikein mukavasti, eli kirjat ilmiintyvät postilaatikkooni uskollisesti, kunhan vain muistan ne tilata. Monet kustantamot ja kirjailijat ovat myös jakaneet juttulinkkiäni somessa eteenpäin. Lämpimät kiitokset siis yhteistyöstä jo tässä vaiheessa! Uskon, että samassa hengessä jatkamme eteenpäinkin. Kirjoittamani jutut ovat olleet myös blogimittakaavassani mukavan suosittuja, eli lukijakävijöitä on niiden ympärillä pyörinyt kiitettävästi. Myös blogin lukijoilta olen saanut vinkkejä kirjoista, jotka saattaisivat sopia haitariini mutta ovat jostain syystä jääneet pois. Kiitos niistä! Otan onkeeni mahdollisuuksien mukaan.

Aikataulussa olen pysynyt mielestäni kiitettävästi, eli lupaukseni mukaan joka torstai on aiheeseen liittyvä juttu ilmestynyt. Pitääkseni itseni lukuvauhdissa olen koonnut juttujen loppuun paitsi linkkilistan jo ilmestyneistä jutuista myös luettelon tulossa olevista. Järjestys muodostuu kirjojen saapumisen mukaan, eli viimeksi postilaatikkooni tipahtanut kirja on listan hännillä.

#nuortenkirjatorstai siis jatkuu hyvässä myötätuulessa. Alla vielä lista jo luetuista ja esitellyistä teoksista sekä listaus syksyllä ilmestyvistä sarjaani sopivista teoksista. Sen olen laatinut kustantamojen kirjakatalogien avulla.

Tulossa:


Kalle Veirto: Ohut hauska kirja 1 ja 2, 5.7.2018
Mika Wickström: Meidän jengin Zlatan matkalla maineeseen 12.7.2018
Magdalena Hai: Kolmas sisar 19.7.2018

Loppuvuoden aikana ilmestyvät #nuortenkirjatorstai-sarjassa esiteltävät teokset:

Heinäkuu

Anna-Riikka Sainio: Suhdesolmuja ja suitsimista, WSOY
Salla Simukka: Sammuta valot! / Sytytä valot! , Tammi

Elokuu

Tapani Bagge: Polttava rakkaus (selkokirja) Avain
Siiri Enoranta: Tuhatkuolevan kirous, WSOY
Essi Ihonen: Ainoa taivas, WSOY


Heidi Silvan: John Lennon minussa, Myllylahti
Tuija Takala: Lauralle oikea (selkokirja) Avain
Marja-Leena Tiainen: Hiekalle jätetyt muistot (selkokirja) Avain
Syyskuu

Kaisa Happonen & Karri Miettinen: Revi se – ja kokoa maailma uusiks! , WSOY
Mervi Heikkilä: Tuulenkala, Karisto
Kai Korkea-aho & Ted Forsström: Zoo – Sydänkohtauksia, Otava
Jasu Rinneoja: Autiotalon arvoitus, Reuna

Minna Roininen: Heda, Myllylahti 
Elina Rouhiainen: Aistienvartija, Väki 2, Tammi
Esko-Pekka Tiitinen: Pikkulinnunrata, Karisto
Maria Turtschaninoff: Maresin voima, Tammi
L. K. Valmu: Lappilainen, Karisto
Helena Waris: Vedenkehrääjä, Otava


Lokakuu

Anu Holopainen: Sydänhengitystä, Karisto
Satu Kivinen: Pese hampaat ennen kuin pussaat, Otava
Jyri Paretskoi: K15 – Salaisuuksia, Otava
Elina Pitkäkangas: Ruska, Myllylahti
Anu Ojala: Petos, Otava


Tulossa on siis vielä kolmattakymmentä mielenkiintoista nuortenkirjajuttua. Todennäköisesti joitakin kirjoja edelleen listalta puuttuu. Laittakaahan niistä kommentteihin tietoa, jotta saan listasta mahdollisimman kattavan.

Kiitos myös kaikille kannustuksesta, seuraamisesta, juttulinkkien jakamisesta ja ennen kaikkea kommenteista, jotka antavat mukavasti potkua omaan tekemiseen.

4 kommenttia:

 1. Aika paljon samoja kirjoja ollaan luettu/blogattu, ja samoja tullaan lukemaan syksylläkin 😀 Tämä sun nuortenkirjatorstai on mahtava juttu!

  VastaaPoista
 2. Minustakin tämä lukuprojekti on mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä nuortenkirjatorstai on ihan hirmuisen hieno juttu!! Suuri kiitos näin kirjastolaisenkin näkökulmasta! :)

  VastaaPoista
 4. Ooo! Oma esikoinen pongattu listalta. Ainoa taivashan tulee ulos jo 19.7 mennessä. Suuri suuri kiitos tästä nostosta, arvostan sitä suuresti <3

  VastaaPoista