lauantai 6. heinäkuuta 2013

Runon ja suven juhlaaSinä loistava perho, min huumaa
hämy ruusun povessa kultainen,
hyvin hengitä tuoksua kuumaa
punalehtien kuultavien,

ime kyllin kultaista mettä,
suven lähteistä juo syvin hurmasi nyt!

                                  Saima Harmaja: Onni


Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä oli tänään. Minulle, kuten monelle muulle paikkakuntalaiselle, on vuosien saatossa muodostunut perinteeksi juhlistaa Suomen suloista kesää ja runoutta osallistumalla Kiskon kivimakasiinin runo- ja musiikkimatineaan. Tänä kesänä teemaksi oli valikoitunut osuvasti Saima Harmaja, vietetäänhän hänen 100-vuotisjuhlaansa. Kiitokset vallan maistuvasta ohjelmasta Janne Kuusiselle, Eila Mamialle ja Aki Toivoniemelle! Saima Harmajan runoihin sävellettyjä lauluja kuulisin mieluusti toistekin. Kenties levyltäkin?

Kuuluuko Sinun runon ja suven päivääsi jokin vastaava tai aivan muunlainen perinne?

3 kommenttia:

 1. Kuuntelin eilen radiota, ja nykyrunoja lauletaan, eli kappaleiden sanoitukset on hyvinkin riimivetoisia. Minua on alkanut uusissa kappaleissa ärsyttää, jos arvaan jo seuraavan loppusointusanan.
  ***
  Saima Harmajan runoja olisi myös mukava kuulla laulettuina.

  VastaaPoista
 2. Minulle Eino Leinon päivä on ensisijaisesti isän syntymäpäivä, joten runot jäävät vähän taka-alalle :) Olen kyllä ajatellut yhdistää nämä molemmat merkkipäivät siten, että väsäisin isälle onnittelut runomuotoon, mutta jotenkin muistan tämän hyvän ideani joka vuosi liian myöhään.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun pääsit paikalle! Harmajan runot ovat kauniissa viiltävyydessään konkreettisesti miekkaa mahtavampia.

  VastaaPoista