maanantai 8. heinäkuuta 2013

Blogistanian kesälukumaraton I lähestyy!Banneri lainattu Emilien luvalla, kiitos!

"Mutta ehkä kirjabloggaajat tempaisevat tulevaisuudessa Suomessakin yhteisen lukemiskampanjan ja lukevat kaikki samana päivänä erilaisia kirjoja kymmeniätuhansia sivuja." Näin povailevat Katja Jalkanen ja Hanna Pudas Rivien välissä -kirjassaan. Asia jäi oitis muhimaan mietintämyssyyn. En ole vielä koskaan pitänyt omaa lukumaratonia, vaikka ne ovat olleet suurta huutoa suomalaisissakin kirjablogeissa jo ainakin pari vuotta. Viime kesänä maratoonailtiin usealla taholla, ja tahti on pysynyt hyvänä siitä saakka. Jotenkin ajatus vain on tuntunut, no, vähän väkinäiseltä. Mutta kimppalukumaraton sytytti sen verran, että nyt niitä näyttäisi olevan tulossa ainakin kaksi!

Blogistanian kesälukumaraton järjestetään kahtena keskiviikkona, 10.7. ja 24.7. Osallistua voi kuka tahansa. Tule Sinäkin mukaan!

Säännöt (joustavat sellaiset):

 • Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan lukumaratoniin.
 • Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ko. päivänä ja lukea haluamansa määrän ja ajan siitä eteenpäin, kuitenkin 24 tunnin rajoissa. (Jos aloittaa vaikkapa klo 18.00 10.7., voi jatkaa klo 18.00 asti seuraavaan päivään eli 11.7.) Näin sovimme, koska maratoonareilla on hyvin erilaisia elämäntilanteita. Tankkaus-, lepo-, yms. tauot ovat sallittuja, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
 • Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.
 • Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!
 • Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin aikana.

Mukaan ovat ilmoittautuneet seuraavat blogit:

10.7.201324.7.2013


Mukana olevien blogien lista saattaa vielä elää suuntaan tai toiseen. Minäkin ilmoittauduin innoissani kumpaankin, mutta saattaa olla, että tuo jälkimmäinen vielä tipahtaa pois muun elämän tunkiessa päälle. Mukaan voi siis vielä vapaasti liittyä. Oma kirjablogikaan ei ole mikään välttämättömyys. Olemme sopineet, että merkitsemme luettujen sivujen määrän muistiin, mutta tarkoitus ei ole tehdä tästä mitään suorituskeskeistä lukukilpailua. On vain hauska nähdä, saammeko edes yhden kymppitonnin rikki. Tuolla alussahan puhutaan ”kymmenistätuhansista sivuista”.

Kansainväliseen tyyliin otamme mukaan myös minihaasteita. Yksi sellainen on nimeltään Kitalaenpuhdistusnovelli. Ideana on lukea maratonin lomassa (kenties kirjojen väleissä) novelleja, joista pikaisesti postataan. Lisää minihaasteita voisi ehdotella. Sarjakuvat ja jopa runot ovat häälyneet mielessäni, mutta ainakin tässä tulevan keskiviikon maratonissa aion keskittyä noihin kitalakinovelleihin, lukemattomia novellikokoelmia kun on päässyt kertymään.


Seuraavaksi onkin ryhdyttävä keräämään sopivaa luettavaa. Siitä raporttia varmaankin huomenissa. Ideoita otetaan mieluusti vastaan!


HUOM! Kaikki Blogistanian kesälukumaraton II:een osallistuvat, käykää ilmoittautumassa Hys, äiti lukee nyt! -blogissa!

45 kommenttia:

 1. Onnea maratooniin :)
  ***
  Itsellä kesäkeskiviikot menevät aina "tiimin" kanssa urheillessa, joten pitää jättää väliin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Elämä on, vai miten se nyt menikään, eli nämä päivät valikoituivat tällä kertaa lomalaisten aikataulujen mukaan. Käsittääkseni suunnitteilla on myös ollut jokin viikonloppuun osuva kimppamaraton. Mutta tätähän voi halutessaan harrastaa yksin tai vaikka puolimaratonina.

   Poista
 2. Osallistun ainakin 10.7. lukumaratooniin...huh huh...mitenhän se onnistuu tämmöiseltä rouva Hakkaraiselta, kun tykkään nukkumisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Minulla tuo uniasia ei niinkään ole arveluttava seikka, vaan lähinnä muu kestävyys :)

   Poista
 3. Tsemppiä lukumaratoniin! Itse osallistun jälkimmäiseen, sillä 10. päivä olen ihan muissa maisemissa. Mutta hauskaa seurata jo tätä ensimmäistäkin (sen verran mitä pystyy/ehtii) :)

  VastaaPoista
 4. Ai että kun kiinnostaisi osallistua kimppa maratoniin muiden kanssa! Harmi vain että tämä kesä menee töitä tehdessä eikä viikolla pysty osallistumaan. Mutta jossain vaiheessa kyllä vielä maratooonailen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo tuonne Jokkelle vastailin, tätä voi harjoittaa myös yksin :)

   Poista
 5. Hienoa, kohta se alkaa. Minullekin kyseessä on ihka ensimmäinen maratoni, joten saas nähdä, miten käy. Mai Laakson tapaan olen itsekin melkoinen nukuksija, joten lukuaika kyllä kärsii siitä. Vaan ei se mitään: minusta koko päivän pyhittäminen kirjoille ja lukemiselle on pelkästään ajatuksena rentouttava. :)

  VastaaPoista
 6. Osallistuisin ilman muuta jos tuo palkkatyö ei haittaisi... ensi kerralla sitten. Olisi kiva kokeilla. Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
 7. Onnea maratonille! Saa nähdä, ehdinköhän tehdä keskiviikkona mitään muuta kuin seurata teidän kaikkien maratoneja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman muakin pelottaa, että hyvää lukuaikaa menee blogista toiseen surffatessa :)

   Poista
 8. Voiko taman kommenttiboksin valityksella ilmoittautua mukaan? Haluaisin kovasti osallistua, saman tien vaikka molempiin.

  VastaaPoista
 9. Haluaa mukaan! Otetaan tuo ensimmäinen päivämäärä, joka onkin jo kohta. Teemani olkoon rakkaus.

  VastaaPoista
 10. Hei, en huomannut omaa blogiani listassasi! :) Mahtavaa, kun moni on täälläkin innostunut mukaan lukemaan.

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa, että noin moni lähtee kimppamaratoonaamaan keskiviikkona. :D En itse pysty osallistumaan (enkä ehkä jaksaisikaan, kun juuri maratoonasin), mutta aion innolla seurata muiden suorituksia.

  Tärkein neuvo kirjavalintojen suhteen on: paljon ja kaikenlaista. Ja kannattaa valita myös joitakin lukulistalla pitkään roikkuneita kirjoja, koska niihin saattaa yllättäen maratonilla saada inspiraation tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Luulenpa, että kaikkea mainitsemaasi löytyy huomenna pinostani.

   Poista
 12. Tämäpä oiva idea! Olen heinäkuun vielä töissä, joten tällä viikolla ei kimppalukuun liittyminen onnistu. Jospa harjoittelen yksityisesti ja yritän keskiviikkona 6 tunnin neljännesmaratonia. Eikös ne juoksumaratoonaritkin aloita yhden ja viiden kilometrin juoksemisella ennen puolimaratonia...

  Pari varastossa olevaa vapaapäivää voisin ottaa niin, että osallistun 24.7. kimppalukumaratonille. Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, osamatkat ovat ehdottomasti sallittuja. Lisätään blogisi listaan!

   Poista
 13. Vitsit, saitte nyt minutkin innostumaan tästä ja yritän osallistua 24.7 :))))! Luvassa itselleni todnäk myös lastenkuvakirjoja ja ehkä lastenkirja muutenkin!

  VastaaPoista
 14. Minäkin osallistun huomenna ! Ensimmäinen maraton minullakin. Saa nähdä, miten käy, kun lapsetkin ovat kotona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sujui silti! Mulla helppoa jo, kun perhe hoitaa itsensä ja vain huuteli kannustuskommentteja :)

   Poista
 15. Voi meinasin unohtaa novellit ihan tyystin! Siitä onkin aikaa kun olen niitä viimeksi lukenut. Täytyypä tänään katsoa mitä kirjastosta löytyy mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novellit ovat varmasti mukava lisä maratoniin. Hyvä, että vielä ehdit pinojasi täydennellä!

   Poista
 16. Ilmoittaudun mukaan, vaikka ei blogi(mme) puhdas kirjablogi olekaan :)

  VastaaPoista
 17. Minäkin osallistun huomisen maratoniin! Huomenna pitäisi olla suht vapaa päivä, joten aikaa lukea (ellei mitään yllättävää tapahdu..). Ensimmäinen lukumaratonini! Nyt vaan suunnittelemaan, mitä lukisi.

  VastaaPoista
 18. Ihan tavallinenkin bloggaaja ehti työpäivän päätteeksi rauhoittua ja asettautua kirjan ääreen: http://www.lily.fi/blogit/kesa-eika-mitaan-tekemista/viela-lukumaratonia-jaljella

  Jään seuraamaan, mikä on päivän kokonaissaldo! :)

  VastaaPoista
 19. Nälkäpeli tuli luettua tänään, joten 389 sivua yhteispottiin. Mukavia lukuhetkiä kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kivaa, kiitos tiedosta! Onko sinulla jokin oma blogi, josta näen lukemasi kirjat, vai ilmoitatko tänne? Keräämme vielä yhteisen teosluettelonkin maratonista.

   Poista
 20. Moikka!
  Ajattelin ilmoittautua mukaan 24.7 lukumaratoniin :) Olen aiemminkinseurannut näitä maratoneja ja nyt pääsen minäkin mukaan, jeij :)

  VastaaPoista
 21. Haa, hauska haaste! Oma kirjabloggaamiseni ja kirjablogien seurailu on lähinnä satunnaista, mutta voisin huvikseni osallistua tuolloin 24.7., kun sattuu olemaan vapaapäivä.

  VastaaPoista
 22. HUOM! Huom! Blogistanian kesälukumaraton II:een osallistuvat, käykää ilmoittautumassa Hys, äiti lukee nyt! -blogiin: http://aitilukeenyt.blogspot.fi/2013/07/blogistanian-kesalukumaraton-ii.html

  Tähän mennessä ilmoittautuneet ovat jo siellä listassa, mutta uusien kannattaa ilmoittautua suoraan sinne.

  VastaaPoista