keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Blogistania-palkintoehdokkaani


On taas aika kerrata mennyttä lukuvuotta ja nostaa esiin huippukirjoja. Olen useana vuonna osallistunut Blogistanian kirjallisuuspalkinto -äänestyksiin, ja niin teen tälläkin kertaa. Tosin harkitsin pitkään osallistumistani. On hankalaa asettaa subjektiivisia kokemuksiaan paremmuusjärjestykseen, ja lisäksi kisan bloggaussääntö tuntui tällä kertaa todella vaikealta. Olen lukenut paljon kirjoja vuonna 2015, mutta yli kolmasosasta lukemastani en ole vielä voinut julkaista juttuani. Lisäksi lukemiseni on ollut kovin suuntautunutta, enkä ole voinut aivan vapaasti heittäytyä lukemaan, mitä olisin ehkä eniten kulloinkin halunnut. Tuntui, että en saa kolmen listoja edes täyteen. Mutta kun kävin luettujen listaani läpi, huomasin sittenkin haluavani mukaan. 
Blogistanian Finlandia 2015


Blogistanian Finlandia 2015 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Äänestys koskee vuonna 2015 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. Finlandiaa emännöi vuonna 2015 Kulttuuri kukoistaa -blogi. 

Äänestys järjestetään viidettä kertaa. Aiemmin on palkittu Anni Kytömäen Kultarinta (Gummerus 2014), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (Gummerus 2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (Siltala 2012) ja Katja Ketun Kätilö (WSOY 2011).


Blogistanian Finlandia 2015 -ehdokkaani ovat:
Blogistanian Globalia 2015

Blogistanian Globalia -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Äänestys koskee vuonna 2015 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Globaliaa (vuoden paras käännöskirja) emännöi Kirjallisena. Minna -blogi.

Äänestys järjestetään viidettä kertaa. Aiemmin on palkittu Kate Atkinsonin Elämä elämältä (Schildts & Söderströms 2014, suom. Kaisa Kattelus), Haruki Murakamin 1Q84 (Tammi 2013, suom. Aleksi Milonoff), Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi (WSOY 2012, suom. Päivi Kivelä) ja Sarah Watersin Vieras kartanossa (Tammi 2011, suom. Helene Bützow). 


Blogistanian Globalia 2015 -ehdokkaani ovat:


Blogistanian Kuopus 2015
Blogistanian Kuopus -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Äänestys koskee vuonna 2015 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Ehdolle voi asettaa kustantajien lasten- ja nuortenkirjoiksi määrittelemiä teoksia: romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten tietokirjoista äänestetään Blogistanian Tieto -kategoriassa.

Äänestys järjestetään neljättä kertaa. Aiemmin on palkittu Jenna Kosteen (Kostet) Lautturi (Robustos 2014), Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta (WSOY 2013) ja Annukka Salaman Käärmeenlumooja (WSOY 2012). Blogistanian Kuopusta emännöi Luetaanko tämä? -blogi.


Blogistanian Kuopus 2015 -ehdokkaani ovat:


Blogistanian Tietoa (vuoden 2015 paras tietokirja) emännöi  Les! Lue! -blogi. Tänä vuonna minulla ei ole ehdokkaita tässä kategoriassa.

Jokaisen kategorian voittajat paljastuvat emäntäblogeissa torstaina 14.1. klo 10!

23 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että Paha puuska sai sinultakin pisteitä <3

  (Toivottavasti kommentti ei tule kahteen kertaan, Bloggerin lukuluettelo nyrjähti ja aloin perkkaamaan äänestäviä blogeja emäntäblogien ilmoittautumisten kautta, kisahuumassa saatan lähteä jo uusintakierrokselle kommentoinneissa :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain kertaalleen tuli! Joskus kommentit putkahtavat tuplana, mutta tapaan poistaa duplikaatit :D

   Paha puuska on hieno kirja. Sen soisi kuluvan kohdeyleisönsä käsissä.

   Poista
 2. Stoner ja Itäranta olivat minullakin listoilla. Huomisen tuloksia odotellessa ;)

  VastaaPoista
 3. Sopimus sai näköjään ääniä sinultakin. :) Muita paljon blogeissa esille nostettuja on ainakin olleet nuo Stoner, Kudottujen kujien kaupunki (jota en kirjaston pitkien jonojen takia ehtinyt saamaan käsiini) ja Yöperhonen. Jännittävää nähdä kuinka tiukkaan kamppailuun Itäranta ja Lindsted joutuvat kärkisijoituksesta. Stoner on puolestaan melko varma voittaja nopealla silmäyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oneironin lukemattomuus harmittaa, mutta säästelen sitä nyt ihan tarkoituksella sopivaan hetkeen.

   Poista
 4. Ihana nähdä, että jollakin muullakin on Sadie Jonesia listoilla :) Terkuin Isa, Pilkkuun asti -blogista.

  VastaaPoista
 5. Stoner <3 Sadie Jonesin kirja ei ollut minun juttuni, mutta se näkyy saaneen jonkin verran ääniä. Hyvä niin, ymmärrän miksi monet siitä pitivät, vaikkei minuun iskenytkään.

  VastaaPoista
 6. Itäranta ja Kettu löytyvät minunkin listoiltani :)

  VastaaPoista
 7. Globalia olisi voinut olla minulla presiis noin, mutta vaihdoin Jonesin pienen pähkäilyn jälkeen toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En joutunut Globaliaa juurikaan arpomaan tällä kertaa (tosin syynä myös vähäinen kirjamäärä, vaikka laatu korvasi hyvin määrän).

   Poista
 8. Meillä taitaa olla ihan eri kirjat ehdolla, mutta hyviä kirjoja sinullakin. En ole kaikkia lukenut, mutta uskon niiden olevan hyviä. Kaikkea kun ei ehdi lukea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vallan huimia kirjoja luin, mutta moni huippu on vielä lukemattakin. Ihanaa!

   Poista
 9. Kudottujen kujien kaupunkia ja Stoneria äänestin minäkin. Yöperhonen ja monia muitakin kiinnostavia viime vuoden kirjoja on vielä lukemattakin, mutta kaikkea ei tosiaan ehdi :D.

  VastaaPoista
 10. Olen iloinen että Kuinka sydän pysäytetään sai muiltakin ääniä, se oli mainio. Yöperhonen ja Kujat ovat minulla molemmat odottamassa, enköhän ehdi niidenkin pariin. Sadie Jonesin hain viime viikolla kirjastosta. Kuopus-vinkkisi kurkkaan ilolla, jotenkin luin todella vähän nuorten- ja lastenkirjoja viime vuonna, tai ainakin siltä tuntuu.

  VastaaPoista