maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia 2011

Sallan lukupäiväkirjassa julkistetaan ihan kohta Blogistanian Finlandia, eli kuusi kirjablogien pitäjien suosikkia viime vuoden uutuuskirjoista. Katso tarkemmin täältä.
                              
Olin innoissani ajatuksesta ja olen edelleen, vaikka valinta olikin sitten paljon kimurantimpaa kuin aluksi ajattelin. Siis vain kuusi kirjaa!

 1. Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet

Tämä oli helppo valinta, vaikka en ole kirjaa vielä itse lukenutkaan. Tarkoitus kuitenkin on vakaa. Kirjaa on esitelty laajasti, mm. Hesarin arvio oli perusteellinen. Minusta oli huutava vääryys, että kirjaa ei hyväksytty mukaan tavoittelemaan oikeaa Finlandia-ehdokkuutta. Palkinnon sääntöjä sietäisi muuttaa! Sallan hieno blogiarvio täällä, Linnean täällä, Jennin täällä.

 1. Jari Tervo: Layla

Tämän luin itse heti tuoreeltaan. Jälkikäteen ajateltuna kirja tuntuu vieläkin paremmalta kuin lukemisen jälkeen kirjoittamassani tekstissä olen ilmaissut. Ei vieläkään ihan se huippu, mutta tärkeä kirja. Lukiessa kannattaa pitää mielessä, että kyseessä on fiktio. Se tuntuu aika monelta unohtuneen keskustelun tuoksinassa. Laylasta kirjoittamani arvio on myös koko blogihistoriani katsotuin. Muiden blogeissa mm. Zephyr, Susa ja Ina.

 1. Katja Kettu: Kätilö

Tätäkään en ole ehtinyt vielä lukea, mutta äänikirja on jo tuossa pöydällä kuuntelua odottamassa. Minnan arvio kirjasta täällä, täällä Kirsimarian, josta linkki Leena Lumen tekstiin tänne. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta!

 1. Helmi Kekkonen: Valinta

Tämän luin syksyllä, vaikka en siitä blogiin kirjoittanutkaan. En oikein kauheasti vakuuttunut, mutta kelpo kirja toki on tämäkin. Blogeissa on hehkutettukin. Muutamia esimerkkejä: Sanna, Maria, Joana.

 1. Marko Kilpi: Elävien kirjoihin

Perinteisesti ”oikeassa” Finlandia-kisassa on mukana jotain ”kevyempää” kirjallisuutta. Pidän kovasti dekkareista ja luen niitä pinoittain, joten siksi haluan omaan listaanikin yhden dekkarin. Tätä en ole vielä ehtinyt lukea, mutta kuuntelin syksyllä Kilven edellisen eli Kadotetut. Vaikutuin siitä, ja minulle vakuutettiin, että Elävien kirjoihin on vielä parempi. Amma on kirjoittanut tästä, samoin Elle ja Anneli.


P.S. BF-palkintoa tälle tuskin tulee, mutta Savonia-palkinto tuli! Onnittelut!

 1. Turkka Hautala: Paluu

Tämä on oma villi korttini. Lisäkseni tästä ovat kirjoittaneet ainakin Sanna, Sara ja Katja.

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen lista! Ja Sallalla riittää lukemista ja laskemista. :)

  VastaaPoista
 2. Hiphei Näkymättömät kädet! (hihkun tätä nyt joka blogissa jossa se on mainittu)

  Hautalaa tulee minulle nyt keväällä vihdoin lukuun. Odotan.

  VastaaPoista
 3. Minun ensimmäinen kirja-arvostelu pitkiin aikoihin tekeytyy tällä viikolla valmiiksi ja se on Valinnasta. En ehkä ihan Finlandiaa sille lykkäisi, mutta kielen ansiosta siitä pidin melko paljon. Kiitoksia vain vielä "arpaonnekkuudesta" :)Ja oi, lue ihmeessä Kätilö.

  VastaaPoista
 4. Nyt muutes tein sen arvostelun, jos kiinnostaa lukea :)

  VastaaPoista