perjantai 18. marraskuuta 2011

Ihanat Harlekiinit

eharlequin.fi
Huom. kirjoittajan salanimi?

Eilen illalla (to 17.11.) esitettiin Ylen FST5-kanavalla hauska dokumentti Harlekiini-kioskikirjasarjasta. Tässä linkki Yle Areenaan, jossa katseluaikaa on vielä kuukausi. Kannattaa ehdottomasti katsoa! Kyllä viihteellä ehdottomasti on tarkoituksensa. Mutta millaisia ovatkaan kirjailijat kirjojen takana tai mistä tulevat kansikuvien komistukset? Kivaa oli tavata sympaattinen vanhempi herra, joka on kirjoittanut vajaat 50 romanttista sairaalakirjaa. Herra valittelee, kuinka joutuu tuskailemaan keksiessään hahmoilleen nimiä. Hänen oma etunimensä on Roger, joten hän ei voi kuvitellakaan antavansa sankarilleen nimeksi Roger, koska Roger on pullukka (mitä kirjailija ei itse oikein ole).

5 kommenttia:

 1. Armeijaaikana tuli luettua jotain kioskikirjoja linja-autossa, mutta Harlekiini-sarja on kokematta.

  VastaaPoista
 2. Minäkin katselin tämän eilen ja mielenkiintoinen totta tosiaan oli! :)

  VastaaPoista
 3. Hei Kirsi ja kiitos linkistä! Katsoin jo vähän alkua ja vaikutti todella kiinnostavalta.

  VastaaPoista
 4. Jokelle piti kommentoimani, että olisipa ollut näky: nuori mies junassa armeijakamppeissaan lukemassa Harlekiini-kirjaa ;))

  Dokkari on aika löysä, mutta ihan mukava. Erityisesti tykkäsin miehestä, joka kirjoittaa näitä kirjoja ja hänen kommenteistaan.

  VastaaPoista
 5. Äitini on ollut ahkera lukemaan harlekiineja, itsekin luin niitä aikoinani muutamia. Etteivät vain olisi olleet ensimmäisiä kosketuksiani aikuisten kirjoihin? Nnykyään valitsen aivan muita kirjoja, näissä on "hieman" liikaa romantiikkaa minun makuuni ;)

  VastaaPoista