torstai 10. marraskuuta 2011

2/6 oikein!

Jari Tervo: Layla
Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis
Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta
Katja Kettu: Kätilö
Christina Carlson: William N. Päiväkirja
Jenni Linturi: Isänmaan tähden

Näitä siis minä arvailin vielä aamulla Finlandia-ehdokaslistalle. Kaksi kuudesta osui, ja se on aika paljon parempi arvaus kuin monina vuosina. Tosin sain siihen aika lailla tukea muilta eli kommentoijilta.

Kohinaa on kuulunut eri puolilta, koska naisten kesken tässä loppumatka kisataan. Tätä en olisi osannut arvata! Sekö on tarkoituskin, herättää huomiota?

Tässä siis virallinen lista vielä kerran:

Eeva-Kaarina Aronen: Kallorumpu

Kristina Carlson: William N. päiväkirja 
Laura Gustafsson: Huorasatu
Laila Hirvisaari: Minä, Katariina
Rosa Liksom: Hytti nro 6 
Jenni Linturi: Isänmaan tähden.

Suoraan sanottuna en ole kauhean innoissani. En luullut, että olisinkaan, mutta silti on hieman antikliimaksimainen olo. Yhtään kirjaa en ole lukenut, Arosen kirjasta (ja Arosesta?) en ollut kuullutkaan. Gustafsson ja Linturi ovat myös Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaina.

Ymmärrän, mihin Laila Hirvisaaren suosio perustuu, mutta en olisi kuunaan osannut kuvitella hänen teostaan tähän joukkoon. Onko kyseessä jonkin myönnytys ns. suuren yleisön suuntaan, Finlandia-palkintoa kun on syytelty elitistiseksi? Hirvisaaren eli silloisen Hietamiehen kirjoja olen aikoinani lukenutkin ja pidin kovasti Kannas-sarjasta, mutta sittemmin aloin hyytyä. Liksomilta en ole myöskään lukenut mitään vuosiin. Carlsonilta olen yhden kirjan lukenut, mutta en siitä juurikaan voi kehua ymmärtäneeni.

Peikkoneito lupaili aikaisemman kirjoitukseni kommentissa lukea kaikki ehdokkaat ennen 1.12., jolloin palkinto jaetaan. Onneksi en tullut itse mokomaa luvanneeksi! Liksom, Linturi, ehkä Gustafsson ja Aronen voisivat tulla kyseeseen, mutta en lupaa mitään! Katsotaan, kunhan voittaja selviää.

3 kommenttia:

 1. Edelleen tuota yritän, mutta kyllä hieman hymy hyytyi kun hoksasin etten ole yhtikäs yhtään vielä lukenut. :D

  Hirvisaari ainakin jää viimeiseksi, ehtii jos ehtii. Muut on ihan suht. kiinnostavia.

  VastaaPoista
 2. Hirvisaari oli kai tällä kertaa se kiintiöpopulaari jossa on ollut dekkareita tai spefiä tai muuta...Kannas-sarjan minäkin lukenut joskus ja oli se muistaakseni mainio (kun kerran lukee viisiosaisen sarjan niin selvästikin) mutta muuta en, Liksomilta olen lukenut jotain vanhoja jotka menivät vaikkei miksikään suosikikseni noussut, Carlsonin edelliset eivät ole houkuttaneet mutta tämän uuden olin ajatellut lukea. Muista en osaa sanoa yhtään mitään eikä olleet mitenkään ylettömän houkuttavan kuuloisia...

  VastaaPoista
 3. Tuo Hirvisaari tuli kyllä ainakin minulle ihan puun takaa. Eikä kiintiösuomenruotsalaistakaan, järkyttävää! ;)

  VastaaPoista