maanantai 6. kesäkuuta 2016

Dekkariarvonta dekkariviikon kunniaksi!Viime vuonna Kirjakauppaliitto järjesti kesäkuussa dekkariviikon, jonka aikana ainakin somessa oli liikkeellä monenlaista dekkariaiheista aineistoa. Minäkin osallistuin viimevuotiseen teemaviikkoon julkaisemalla joka päivä jonkin dekkariaiheisen jutun, pääasiassa vanhoja lehtiarvioitani hieman tuunattuina. Tänä vuonna en ole huomannut Kirjakauppaliiton suunnalta dekkariaiheista teemaa, mutta kirjabloggaajaystäväni MarikaOksa Oksan hyllyltä -blogista on pistänyt pystyyn ihan oman teemaviikon, johon ilomielin osallistun minäkin.

#dekkariviikkoa vietetään kirjablogeissa ja muuallakin somessa tänä kesänä tästä päivästä eteenpäin eli 6.6. -12.6.2016. Julkaisen tiistaina ja torstaina tuttuun tapaan jutun viime vuonna ilmestyneestä kotimaisesta dekkarista, joka on osallistunut Vuoden johtolanka 2016 -kisaan. Tämä juttusarja on edennyt jo L-kirjaimeen. Muina päivinä eli keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina jatkan vanhojen lehtiarvioiden tuunaamislinjalla. Luvassa on juttua ainakin Donna Leonin komisario Brunetti -sarjasta.

Tänään maanantaina polkaisen dekkariviikon käyntiin dekkariarvonnalla. Arvon sunnuntaina 12.6. klo 18 mennessä arvontaan osallistuneiden kesken muhkean kirjapaketin. Palkintoja on siis vain yksi, mutta se onkin sitten todella hieno.

Arvonnan voittaja tulee saamaan omakseen kolme uutuuskirjaa:Paula Arvaksen ja Voitto Ruohosen tietokirjan Alussa oli murha – Johtolankoja rikoskirjallisuuteen (Gaudeamus 2016, 408 s.) sekä kaksi tuoretta esikoisdekkaria eli Jussi Lehtomäen Kerrostalosusi-dekkarin  (Myllylahti 2016, 285 s.) ja Jari Salosen Kuokkavieraat (Otava 2016, 368 s.).

Kaikki kirjat ovat uusia ja lukemattomia. Olen saanut ne kustantajilta arvostelukappaleina, ja minulla on niistä itselläni toiset kappaleet. Siksi arvon ne uudelle omistajalle. Postikulut maksan itse.

Arvonnan säännöt:

1.  Arvontaan osallistutaan kommentoimalla tähän blogijuttuun ja ilmoittamalla halukkuutensa osallistumiseen. Lisäksi olisi kiva kuulla, mitä dekkaria juuri luetaan tai ainakin, mitä dekkareita on kesäksi varattuna. Osallistua voi myös Kirsin kirjanurkan Facebook-sivulla kommentin jättämällä.

2. Jotta saan voittajan aikanaan tavoitettua, on kommenttiin jätettävä jonkinlainen yhteystieto tai ainakin tunnistettava nimimerkki, jonka avulla voin kuulutella voittajaa. Jos en tavoita voittajaa viimeistään keskiviikkona 15.6. klo 12, arvon palkinnon uudelleen. 

3. Arvonnan suoritan sunnuntaina 12.6. klo 18 jälkeen ja julkaisen samana iltana erillisessä jutussa.


Onnea arvontaan ja jännittävää dekkariviikkoa ja kesää kaikille!

30 kommenttia:

 1. Kiva arvonta! Varsinkin tuo tietokirja kiinnostaa.
  Sain juuri luetuksi Nele Neuhausin toisen dekkarin Mordsfreunde. Siitä tulee bloggaus tällä viikolla.

  VastaaPoista
 2. Elämä ilman dekkareita olisi tylsää, joten arvonnassa mukana. Juuri luin Larssonin Sinulle ei jää ketään, listalla odottaa Ingar Johnsrud
  Wieniläisveljeskunta ,Adler-Olsen Tapaus 64, Roll Puh Pah pelistä pois jne...luen paljon!

  VastaaPoista
 3. Olen vähän huono dekkareiden lukija mutta yksi on ylitse muiden: Leena Lehtolainen! Tosin ne varsinaiset dekkari-ominaisuudet ovat hänen kirjoissaan usein aika pliisuja mutta muu aines korvaa sen puutteen. Lisäksi entisenä Espoon niittykumpulaisena tykkään lukea kotikulmistani.

  VastaaPoista
 4. Osallistun arvontaan.
  Tällä hetkellä en ole lukemassa yhtään dekkareita, mutta ajattelin tänä vuonna perehtyä paremmin Agatha Christien tuotantoon. Minua ovat miellyttäneet enemmän historialliset rikosromaanit - Sherlock Holmesit olen lukenut kaikki jo vuosia sitten.

  VastaaPoista
 5. Haluan osallistua arvontaan. Luen paljon dekkareita, varsinkin lomilla. Lainasin juuri kirjastosta kassillisen kirjoja, joista yli puolet on dekkareita, mm. Camilla Läckbergiä, Outi Pakkasta ja Kati Hiekkapeltoa. Nyt sattui mukaan vain naisdekkaristeja, mutta dekkarimakuni on laaja.

  VastaaPoista
 6. Ilman muuta osallistun arvontaan. Menossa The Well (Catherine Chanter). Jonkinlainen trilleri, ei ehkä dekkari aivan. Hjorth & Rosenfeldtin Underkända viimeisen luettu dekkari.

  VastaaPoista
 7. Osallistun tietenkin. Tietokirja kiinnostaa erityisen paljon. Olen lukenut kevään mittaan kahta vaille kaikki Jarkko Sipilän Takamäki-kirjat. Uusin tulokas on varauksessa.

  VastaaPoista
 8. Ilmoittaudun arvontaan! :) Dekkariviikon kunniaksi luen parhaillaankin dekkaria: Fred Vargasin Kuriton mies nurin -kirjaa. Vargas on suosikkejani, jonka kirjoja olen vähän säästellyt.

  VastaaPoista
 9. Tottakai arvontaan pitää osallistua, olen selaillut jo Paula Aarveksen kirjaa ja hankittava se on keinolla millä hyvänsä.

  VastaaPoista
 10. Olen mukana arvonnassa, sillä erityisesti tuo tietokirja houkuttelee minua. Kesän suurimmat odotukset olen ladannut Fred Vargasin uutuudelle Hyisiä aikoja. Myös Robert Garlbraithin Pahan polku ja Hjorth & Rosenfeldtin Sebastian Bergman -sarja ovat lukulistani kärkipäässä. Lisäksi Nele Neuhausin Lumikin on kuoltava on alkanut kiinnostaa tosi paljon. Eli paljon paksuja dekkareita odottaa kesäloman alkua. :)

  VastaaPoista
 11. Mukana ollaan! Luen juuri Seppo Jokisen kuolevaksi julistettua

  VastaaPoista
 12. Mukana! Yksi Jungstedt ja yksi englanninkielinen Christie odottamassa, mutta muutakin varmaan kesän aikana ehtii! Loma alkoi, joten taas on aikaa kirjoille ja kirjablogeille.

  VastaaPoista
 13. Nyt menossa Reijo Mäen Hot Dog. Lukemattomien pinossa odottaa mm. Pauliina Suden Takaikkuna, Mari Jungstedtin Kullan kallis, Kati Hiekkapellon Tumma, Karin Slaughterin Näkymätön, Max Mannerin Jääkyynel. Pinoon mahtuu toki lisääkin kirjoja, eli ilman muuta arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 14. Kiinnostavat kirjat jaossa, osallistunpa minäkin arvontaan! Tällä hetkellä minulla ei ole luvussa dekkaria, sillä sain juuri sen päätökseen. Kyseessä oli Hideo Yokoyaman Six Four. Dekkarit kyllä kuuluvat ehdottomasti kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät onnittelut, Elegia! Onnetar oli suopea, ja kirjapaketti on Sinun! Laitatko minulle yhteystietosi (postiosoitteen ja kännykkänumeron) paketin postitusta varten osoitteeseen kirsi.htnn (at) gmail.com

   Poista
 15. Upea arvonta! Juuri aloittelin kirjaa Esikoisten lunastus.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa minäkin. :)

  Olen vähän huono dekkareiden lukija, sillä taidan olla vähän turhan pelokas. Tällä hetkellä kuitenkin luen ilmeisesti dekkariksi luokiteltua Stephen Kingin kirjaa, End of Watch. Kirjastosta olen varannut uusimman Mma Ramotswen, joka on kaikessa lempeydessään ja rauhallisuudessaan erikoisen hyvin minulle sopivaa dekkarilajia.

  VastaaPoista
 17. Onpa kiva idea järjestää arvonta, ja osallistun siihen mielelläni. Tykkään dekkareista, ja aloitin juuri Hämeen-Anttilan Kuka kuolleista palaa.

  VastaaPoista
 18. Mahtava arvontavoitto, erityisesti tuo tietokirja kiinnostaa, joten osallistun arvontaan.
  Viimeksi olen kuunnellut äänikirjana Kai Ekholmin esikoisdekkarin Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava, joka tulee blogiin tällä viikolla. Nyt työmatkoilla kuuluu Lehtolaisen Kuolemanspiraali. Painetuista kirjoista on kesken Anja Gustafssonin Mansikkatyttö.

  VastaaPoista
 19. Kesäloma just alussa ja sen aloitan kevyesti Agatha Christien Golfkentän murhalla. Enemmänkin tekisi mieli lukea Norjan dekkaristeja. Mukana siis arvonnassa.

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa. Luin juuri Rosamund Luptonin: Hiljaisuuteen hävinneet. Camilla Läckbergin ja Kristina Ohlssonin dekkareita olen lukenut ja tykännyt. Mykkä tyttö on lukulistalla myös.

  VastaaPoista
 21. Osallistun arvontaan :) Ajattelin aloittaa Christinen Nimikirjain murhia.

  VastaaPoista
 22. Juuri nyt ei ole vielä mitään kesken, mutta taidan tarttua seuraavaksi ihan perinteisesti Agatha Christien kirjaan. Luin kyllä dekkariviikon teemoilta dekkariesittelyjä, mutta vaikuttivat liian verisiltä.

  VastaaPoista
 23. Mukana :) Luen juuri Adler-Olssenin Tapaus 64 -kirjaa. Harju.anna(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mukana ollaan Nainen junassa -blogauksella. Tarkoituksena on lukea vielä ainakin yksi Mankell tällä viikolla. http://kirjakuiskaaja.blogspot.fi/2016/06/paula-hawkins-nainen-junassa.html

  VastaaPoista
 25. Etenkin Alussa oli murha kiinostaa. Juuri nyt luen Virpi Hämeen-Anttilan kolmatta Björk-dekkaria. Tuulevin lukublogissa http://tuulevi.wordpress.com ilmestyy tällä viikolla joka päivä yksi lyhyt dekkarijuttu.

  VastaaPoista
 26. Osallistun arvontaan. Juuri luin huikean Jari Järvelän trilogian viimeisen Tyttö ja seinä, ja nyt aloitin Outi Pakkasen kirjaa Marius. Sari
  saranneli@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Mukana ollaan. Sain just luettua Johanna Tuomolan Tummissa Vesissä, tykkäsin

  VastaaPoista
 28. Tottakai intohimoiseni kirjanlukijana osallistun arvontaa. Sain juuri luettua eilen Lee Childsin Pakon edessä. Se kai luetaan myös jännityskirjaksi, mutta kyllä se hyvin täyttää myös dekkarin mittapuut. Dekkareiden suhteen olen kaikkiruokainen, huonoja ovat ehkä ne, joissa "syyllinen" paljastuu liian äkkiä ja kolmannes kirjasta vatvotaan sitten jotain muuta. kristiina.raden@netikka.fi

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 29. Mukana ollaan! :) Olen innokas lukija, mutta täksi kesäksi ei (vielä) ole dekkaria varattuna, ensin pitää saada talo valmiiksi.. Mökille sitten tietysti useampi kirja mukaan!

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista