tiistai 8. syyskuuta 2015

Haaste lukutaitokampanjaan!






Millaista olisi, jos ei osaisi lukea? Tätä on suomalaisen vaikea kuvitella. Lukutaito on niin merkittävä osa meidän arkeamme, ettei sitä tule edes ajatelleeksi. Mikään itsestäänselvyys ei lukutaito kuitenkaan ole. Tämä perusoikeus puuttuu valitettavan monelta, sillä maailmassa on peräti 757 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja 58 miljoonaa lasta, jotka eivät pääse kouluun.

Mikä on lukutaidon arvo? Millä hinnalla myisit lukutaitosi? Näillä kysymyksillä Suomen Pakolaisapu herättelee meitä auttamaan lukutaitokampanjansa merkeissä tänä vuonna. Järjestön tavoitteena on mahdollistaa lukutaito 450:lle konflikteja paenneelle ihmiselle eli 23 000 euroa, nostaa esiin lukutaidon merkitystä ja kampanjassa mukana olevia tahoja, herättää keskustelua ja innostaa suomalaisia lukemaan. Kaikki tavoitteet ovat hienoja! Siksi haastankin juuri Sinut, rakas blogini seuraaja ja lukija, mukaan koko syyskuun ajan jatkuvaan kampanjaan. Lue ja lahjoita haluamasi summa keräykseen, saat takuulla hyvän mielen. Myös sanaa levittämällä voi tehdä oman osuutensa.



Lukutaidon arvoa on mahdoton mitata rahassa, mutta sen voi lahjoittaa 52 eurolla, todetaan kampanjan esitteessä. Itse olen mukana tuolla summalla, eli lahjoitan yhden lukutaidon. Lahjoittaminen on helppoa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti