keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Blogistanian kirjapalkinnot luovutettiin kirjan ja ruusun päivänä

Blogistanian vuoden 2013 kirjapalkinnot julkistettiin jo helmikuun alussa, mutta palkintokukkien ja kunniakirjojen luovuttaminen lykkääntyi erilaisten päällekkäisyyksien ynnä muiden vastoinkäymisten takia. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Asiaan päästiin lopulta tänään, sattuvasti kirjan ja ruusun päivänä, jonka ohjelmaa tapahtuma istuikin oikein hyvin. Paikka oli perinteisesti Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikka Helsingissä. Palkittuja haastatteli Kirjasfääri-blogin Taika Dahlbom ja kukittamisessa avusti Sallan lukupäiväkirjan Salla Brunou. Kuvia otin mm. minä.

Blogistanian Finlandiahan meni Pauliina Rauhalan esikoisromaanille Taivaslaulu. Taivaslaulusta Rauhalalle ojennettiin tänään samassa paikassa myös Kiitos kirjasta -palkinto! Mahtavaa!Koko Finlandian tuloslistan voi lukea Kirjavinkeistä

Blogistanian Globalia-palkinto meni japanilaisen Haruki Murakamin teokselle 1Q84. Palkinnon kävi maailmantähden puolesta pokkaamassa teoksen ansiokkaasti suomentanut Aleksi Milonoff.


Globalian tulokset tarkemmin Kirjasfäärissä.

Ville Tietäväisen ja Aino Tietäväisen yhteisteos Vain pahaa unta sai Blogistanian Kuopuksen. Palkinnon kävi hakemassa Ville Tietäväinen. 


Lue! Les! -blogista löytyvät tarkemmat tiedot Kuopus-äänestyksen tulokset.

Tuula Karjalaisen tietokirja Tove Jansson. Tee työtä ja rakasta nappasi ensimmäisen Blogistanian Tieto -palkinnon. Karjalainen ei päässyt tilaisuuteen, joten kukat ja kunniakirjan kävi hakemassa Tammen kustannuspäällikkö Markku Aalto. Luetut, lukemattomat -blogista lisää Tieto-voittajista.

Yhteispotretissa vielä vasemmalta: Aleksi Milonoff, Markku Aalto, Ville Tietäväinen ja Pauliina Rauhala.
Lämpimät onnittelut vielä kaikille voittajille! 

Lisäksi kiitokset kaikille aktiivisille kirjabloggaajille, jotka tekivät tilaisuuden mahdolliseksi. Oli hienoa päästä paikalle seuraamaan tilaisuutta (ja vahtimaan laukkuja!).

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kuvallisesta raportista! Itse en ollut millään muotoa asiassa mukana tällä(kään) kertaa, mutta silti on ollut kiva seurata sivusta! :))

  VastaaPoista
 2. Hieno raportti, Kirsi! Hyvä, että Rauhala sai useammankin palkinnon tärkeästä kirjastaan! Muitakin voittajia voi onnitella täydestä sydämestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin samaa mieltä tuosta, että Rauhala ja Taivaslaulu ovat palkintonsa ansainneet! Jotain kai kertoo sekin, että oma juttuni ko. kirjasta on jo pitkään ollut koko blogini historian luetuin juttu. Myös keskustelua syntyi sen alle paljon. Kaikki palkitut tosiaan ansaitsivat tämän(kin) huomionosoituksen.

   Poista
 3. Kiitos raportista; olisi ollut hienoa olla paikan päällä mutta kiva fiilistellä näinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankohta ei mitenkään suosinut, joten ei ihme, että kirjabloggaajista paikalla oli vain kolme. Minäkin pelkästään aivan loistavan onnenpotkun ansiosta, koska puhtaasti sattumalta olin muusta syystä Helsingissä :)

   Poista