lauantai 20. marraskuuta 2010

Harjoittelua, harjoittelua!

Ihka ensimmäinen blogiteksti omaan blogiin! Pitkän harkinnan ja jahkailun jälkeen sitten lopulta päätin aloittaa.

Vuosi tai puolitoista sitten seurailin ahkerasti Helsingin Sanomien Lukupiiriä, mutta jossain vaiheessa kyllästyin kommentoivien jotenkin elitistiseen asennoitumiseen. Kovin kannustavalta ei aina tuntunut sekään, että Lukupiirin vetäjällä Kirsi Pihalla lukeminen on selkeästi leipätyö, kun itse joutuu muutakin tekemään palkkansa eteen, ja usein niin paljon, että lukeminen jää liiankin vähiin. Kateutta, tunnustetaan. Sitten en ole jaksanut kovin paljon blogeja haravoida löytääkseni sellaisen, joka miellyttäisi. Tekstien pitää olla hyvin kirjoitettuja aikuisten näkökulmasta, mutta kaiken luetun ei tarvitse aina olla korkeakirjallisuutta. Viihteelläkin on sijansa.

Uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli esittely helsinkiläisen Salla Brunoun Sallan lukupäiväkirja -blogista. Kävin lukemassa ja ihastuin hyvään kieleen ja avoimeen mieleen. Juuri sellaista olen etsinyt. Kiva on yrittää kirjoittaa myös omaa blogia. Lukeekohan kukaan? Tuleeko yhtään kommenttia koskaan?7 kommenttia:

 1. Ja mää kans! Nyt vaan kaikki kuumat kirjavinkit tänne.

  VastaaPoista
 2. Kuumat tosiaan ;) Nyt taas ei oikein mikään kirja maistu. Pitäisi kirjoittaa arvio Olli Jalosen Poikakirjasta, joka on oikein hyvä. Työmatkalla kuuntelen sitä Harjunpää ja rautahuone -äänikirjaa, ja se tunkee ajatuksiin, enkä saa etenemään Taina Teerialhon Kesän tunteja millään. Oikeastaan pitäisi lukea 20 "novellia" ja 40 kirjaesseetä lukupäiväkirjoineen...

  VastaaPoista
 3. NYT linkitän sinut blogiini! Anteeksi etten ole aiemmin hoksannut sitä tehdä. Olen muistaakseni käynyt kurkkimassa Blogger-profiiliasi joskus, mutta olen vissiin jotenkin hölmöillyt, kun en ole heti tajunnut että sinullahan on täällä oma hyvä blogi! Tämä lähtee seurantaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ja vielä: KIITOS kauniista sanoistasi, mahtava kuulla näin mukavia kehuja!

  VastaaPoista
 5. Katsoin ekan blogikirjoituksesi. Kiinnostavaa, että olet kokenut Pihan niin. Itse luin joskus kommetteja ja olin ihan pihalla :)

  Olet ollut todella ahkera 186 laadukasta bloggausta tähän mennessä vuonna 2011 ja tästä se lähti :)

  VastaaPoista