Morren KKK-haasteItsenäisyyspäivänä Morre laittoi alkuun isänmaallisen haasteen, joka on pakko ottaa vastaan. Tässä Morren säännöt:

KUUSI KOVAA KOTIMAISTA
·          valitse kuusi (6) kotimaista kirjaa, jotka sinun on ollut tarkoitus lukea muttet ole saanut vielä aikaiseksi
·          kirjan pitää olla ilmestynyt ennen vuotta 2012
·          suorita haaste 6.12. 2012 mennessä ja ilmoita suorituksestasi tämän postauksen kommenttiosiossa
·          voit osallistua vaikkei sinulla olisikaan blogia (tai et halua blogata aiheesta), ilmoita vain lukemasi kirjat ja valitse itsellesi     nimimerkki
·          haasteen suorittaneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto 6.12. 2012

Luen muutenkin ahkerasti kotimaista kirjallisuutta ja opintojen sekä työn takia klassikko-osasto on melko hyvin hallinnassa. Mutta ainahan on aukkoja paikattavana. Valitsin omaan kuusikkooni seuraavat kirjat ja kirjailijat:

  1. Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
Kirja on saanut paljon ylistystä. Lisäksi olen ymmärtänyt, että siitä on olemassa kaksi erilaista versiota. Jääskeläiseltä olen aiemmin lukenut kokoelman Taivaalta pudonnut eläintarha, johon en oikein päässyt kunnolla sisälle. Toivottavasti romaani puhuttelee paremmin.

  1. Riikka Pulkkinen: Raja ja Totta
Niin, tällainen aukko sivistyksessä! Jotenkin Pulkkisen julkisuuskuva on asettunut hänen kirjojensa eteen. Nyt on aika raivata se tieltään. Vai onko? Molemmat kirjat olen hankkinut itselleni, joten aikomus on ollut ainakin olemassa.

  1. Miina Supinen: Liha tottelee kuria ja Apatosauruksen maa
Romaanin olen ostanut ja novellit ovat jo lainassa kirjastosta. On siis jo pitänyt ennenkin.

  1. Anni Blomqvist: Myrskyluoto
Olen nähnyt tarinan näytelmänä kahdesti, viimeksi kyynelehdin sen äärellä Paimion kesäteatterissa heinäkuussa. TV-sarjaa en ole muistaakseni koskaan katsonut, mutta Mårtensonin musiikki tietysti on tuttua. Kirjakaupan alennusmyynnistä nappasin syksyllä koko sarjan käsittävän yhteisniteen (10 euroa), joten nyt jos koskaan!

  1. Raili Mikkanen: Unelmien varjot
Tämän valitsin umpimähkään kirjahyllystäni. Kyseessä on kannen mukaan romaani Viipurin ja Pietarin suomalaiskohtaloista 1905 – 1928. Kiinnostavaa!


     6. Marko Kilpi: Elävien kirjoihin

Olisi tietysti hyvä osata laskea kuuteen... Lisäsin tämän, koska edellinen Kilpi, Kadotetut,  teki melkoisen vaikutuksen. Lisäksi kuitenkin luen dekkareita ja miehiä, joten ihan siksikin.

Huhtikuun lopussa ei näytä kovin hyvältä: kaksi kirjaa vasta luettuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti